Kokoskaka

8-12 bitar

Ingredienser:
4 ägg
2 msk sötning Bakery+
150g smält smör
1/2 dl kokosnötsmjöl
0,5-1 dl kokosflingor, mixa dem om man inte vill ha lite ”tugg” i kakan.
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Lite kokosflingor till dekoration

Gör så här
Vispa ägg och sukrin/stevian fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Blanda torra ingredienser och vill man inte ha lite tugg i kakan mixar man flingorna först i en matberedare i några minuter.
Tillsätt sedan denna blandning och blanda runt väl.
häll upp i smord bröad (pofiber) form ca 15×23. Strö kokosflingor över smeten innan gräddning om den ska användas som den är.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Känn med sticka.

Tips: god att äta som den är, men är kanon som en bakelsebotten!
Ev fyll en muffinsform (hård alá mazarinform) till 1/4 och grädda i ca 5-10 min, känn efter. Låt kallna.
Fyll på med lite vanilj alt chokladkräm, toppa med grädde och jordgubbskivor, violá en god bakelse att äta ur formen!

©MariannAndersson

 

 

12 kommentarer

 1. Åh vad glad jag är att jag hittade denna sida! Köpte hem kokosnötsmjöl förra vecka efter läst ett av dina recept på en lchf sida, men när jag skulle baka var sidan med receptet borttaget. Men finner det här igen! Så imorgon blir det baka av! Tack för en inspirerande sida!

  Vänlig Hälsning
  Anna 🙂

  • Ååå vad det glädjer mig att du finner bloggen bra! Ja, kokosnötmjölet är ett slags ”undermjöl” för oss LCHF´are. Jag hoppas jag får ge ut LCHF-bakbok no 2. Alla recept är redan klara och de flesta är baserade på detta mjöl. 😀
   Tack igen för respons och välkommen hit in igen!
   Mariann

 2. Kokoskakan blev gudagod! Rekommenderas varmt, tom den svårflirtade familjen älskade den, så som jag saknat en mjuk kaka att ha till fikan när svärmor kommer på besök, nu kommer hon att få den och jag kan sitta med henne och ta en bit jag med!!!

  • Hej och ett jätte tack för att du ger respons på kakan! 😀
   Det du säger där om att kunna sitta med och ta själv vid fikastunderna med släkt och vänner, det är jätte viktigt. Det är därför som jag startat denna blogg för att visa att det går att fika, fira högtidsdagar mm och ändå äta LCHF under festligheterna.
   Våra tider är ju sådana att det hör lite till med att fika och mysa, kan man då ändå göra det med ok fikabröd, kan väl livet knappt vara bättre?
   Tack också för att du kikade in! Välkommen igen!
   Mariann

 3. Nu har jag gjort din kaka igen … drog ner smoret till 100 gr och det blev bra aven med den mangden. Strodde ocksa ordentligt med kokos ovanpa … tror du att jag tycker om kokos :0)

 4. Hm… Haft inne min i 30 min nu och den ser inte alls ut som på bilden. Nu TROR jag att min kanske låg i för liten form så den blev tjockare. Ha inne den lite till för se om det blir ngn färg, just nu är den liksom ljus som dit rostbröd. 😛

  Skippade vaniljpulvret och hade i 3 msk citronsaft istället. Gillar kokos + citron!

  • Nej, kunde inte bara kör in den igen. Jag skar upp den i skivor och la de på en bakplåt och la in de igen. Ha de inne i 5-10 min till och se om de börjar få lite färg. Smakade jättegott med kokos och citron, men lite äggigt vilket nog beror på att den inte var riktigt färdig.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*