LCHF – alkohol – vin

Ja går det ihop?

Lite torrt naturligt jäst rödvin till gräsbetes oxfilén när det är fest eller helg är helt ok. Lite torrt vitt vin  till laxen en lördagskväll är gott, man måste inte avstå allt bara för att man lever ett LCHF liv. Troligtvis behöver man en period avstå vinet och alkoholen, för det hämmar helt klart viktnedgången. Men när du uppnått din vikt som din kropp vill ha är det helt ok med lite vin ibland.

När vi kommer till konjak, whiskey och vodka, så är det också alkohol som är ok. De är helt utan kolhydrater. Allt som är torrt och utan socker kan man dricka ibland. Söta likörer och söta viner så som dessertvin, portvin och sherry är för söta för att ingå i en LCHF.

Öl är en sak för sig, öl är BRÖD. Maltosen är supersnabb och halten av kolhydrater jätte hög.

Många av oss LCHF´are märker att man inte tål alkoholen lika bra längre och vad det beror på vet nog ingen riktigt, kan vara levern som bryter ner alkoholen långsammare.

Levern är ju det organ i kroppen som bryter ner  fett, fruktos och alkohol, så dricker man alkohol går den förbränningen före fettförbränning. Alkohol är ju ett gift och måste prioriteras. Därför kan många under sin viktminskningsperiod inte dricka alkohol alls, då levern fokuserar på alkoholen och inte fettförbränning.

Så var försiktig de första gångerna du nyttjar alkohol och märk efter var din gräns går.

2 kommentarer

  1. Rödvin är nog det svåraste att hålla sig ifrån. Godis, kakor, bröd, ris, pasta och andra kolisar är lätt att hålla sig ifrån men rödvin är för gott för att inte drickas ofta 🙂

    • Jag har egentligen inte svårt med något av dem, fast visst håller jag med dig, ett gott glas röttvin en kväll att ”suga” på är underbart. LCHF-kakor blir ett trevligt tillskott till LCHF maten och man kan ju äta fler utan att för den skull komma upp i massor med kolhydrater den dagen. visst kan somliga bli triggade av sådant, men de fysiska orsaken till överätning försvinner ju när det är så lite kolhydrater i de flesta av mina recept.
      Tack Jonas för att du kikade in och jag hoppas du kikar in igen 🙂
      Jag lägger upp LCHF-recept i mina länkar.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*