Kladdkakans dag 7/11!

Saffranskladdkaka med valnötsgräddeHär ska ni få bloggens alla goda kladdkakerecept sammanställda så här inför kladdkakans dag, det enda ni behöver göra nu är att välja vilken!

Klassisk kladdkaka med kakao! En kladdkaka med ytterst lite kolhydrater då det är kakao istället för choklad!

Vaniljkladdkaka med hallongrädde! Denna är med både kokosmjöl och mandelmjöl.

Lakritskladdkaka med citrongrädde! Denna kladdkaka är med bara kokosmjöl.

Saffranskladdkaka med valnötsgrädde! Kladdkaka med både mandelmjöl och kokosmjöl.

Pepparkakskladdkaka med apelsingrädde! Kladdkaka med kokosmjöl.

Viktigt när det kommer till alla dessa kladdisar är att vakta dem supernoga, de måste vara dallriga från ca 3 cm och in mot mitten, de sätter sig alltid när de svalnar!

Så minsta minut för länge i ugnen gör att de blir mer vanlig kaka än kladdis, inte nödvändigtsvis osmakliga men någon kladdkaka blir det ju då tyvärr inte 😉

 

 

7 kommentarer

  1. Jag tackar för kladdkakereceptet med kakao. Nu stod ju min inne lite för länge och var inte speciellt kladdig, men blev underbart god ändå, tyckte jag, och det tyckte även, de andra 5 här, som inte äter lchf. Så riktigt gott betyg åt detta recept. Jag kommer att göra den många gånger till. =)

      • Eftersom den är så god, även om den inte är kladdig, så gör det inget. Men jag ska nog få den kladdig nån gång. =) Fast nästa gång ska jag nog testa med saffran och pepparkakskryddor; passar ju nu när det snart är advent.

  2. Hej Marianne, har en fråga: går det lika bra att använda chiafrön (blötlagda) som fiberhusk till bakning? Chiafrön är ju så nyttiga.
    Tackar i förtid för svar.
    //Anni

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*