Lakritskladdkaka med citrongrädde

Lakritspulver passar fint i LCHF bakning, då kan ma söta emd våra lchf godkända sötningar som stevia och erytritol och som i detta fallet Bakery+ från Stevia Vital.

ca 8 bitar

Ingredienser:
150 g smält osaltat smör ( eller normalsaltat)
1 dl grädde
2 msk Bakery+ sötning
4 ägg
3/4 dl kokosnötsmjöl
3 msk lakritspulver lakritsfabrikens pulver

2 dl grädde
1 citron finrivet skal
Gör så här:

1. Värm upp grädden lätt och lägg i smöret att smälta  med. Ta från värmen.
2. Rör sedan i äggen och sötning väl.
3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i kastrullen.
4. Smöra och pofiberbröa en springform ca 21 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 175 grader i ca 6-8 minuter. Passa kakan noga då den ska dallra  ca 2-3 cm från kanten och in. Ta ut och låt svalna lite. Förvara gärna i kylskåp ett par timmar innan servering eller över natt.
6. Vispa grädden ganska hårt med citronskalen.

Servera lakritskladdkakan med citrongrädden
©MariannAndersson

 

 

br /

15 kommentarer

 1. Vad spännande 🙂
  Jag älskade lakrits innan jag började med LCHF så jag skulle säkert tycka den här var god. Beställde hem lakritspulver i dag så jag ska provbaka ditt recept sen 🙂

 2. Oj, det här ska jag nog ändå prova, fast jag är lite rädd för kakor…Har den där lakristspulverburken oöppnad sen länge, så nu ska jag nog testa ändå!

 3. Hej!
  Vad glad jag är att jag hittat din sida i dag! Håller på att lära mig mer om lchf och har börjat att äta det så smått. Jag gillar att baka så din bok ska jag köpa i morgon så jag kan testa recepten. Måste ju först inhandla mjöl och sånt som behövs. Har testat någon kaka med mandelmjöl och även ett bröd med mandelmjöl men det var ingen höjdare tycker jag. Brödet och kakan smakade nästan likadant.
  Får jag vara nyfiken och fråga vad du jobbar med? Hur många barn har du?
  Själv är jag 41 år, bor på landet i Småland, mammaledig.
  På återseende!

  • Hejsan!
   Kul att du uppskattar min blogg! 😀
   När det kommer till bak ab kakor och bröd, är det viktigt att man bakar med osaltat när det kommer till söta bakverk och normalsaltat vid bröd, sedan förstärker man det söta med lite sötning och salt i bröden. Även brödkryddor bör användas lite för att göra bröd smak av de ljsua bröden.

   Jag tycker du ska prova kokosmjölet för det är ett mirakelmjöl när det gäller bakverk.:D
   jag är 51 år med 3 barn numera vuxna och mitt levebröd är att vara frisör och numera författare. 🙂
   Lite mer om mig finner du högst upp sajten i den gröna raddan där står Mariann på ett ställe klicka där så ser du mer.
   Kram och än en gång tack för ditt besök och att du gillade det du såg och vamrt välkommen hit igen
   Mariann

 4. Hej, jag tänkte prova din kladdkaka idag och såg dessutom att du har en hel del andra kakrecept som såg inbjudande ut. Jag har försökt mig på en chokladkaka som hade sötningsmedel i receptet och jag valde Hermesetas ”steviaströ” men resultatet blev då att kakan smakade verkligen inte gott, konstig eftersmak. Tror du det kan bero på det märket jag valde? Har sett att många recept efterfrågar stevia melis eller steviaströ av ett annat märke. Vad använder du för sötningsmedel?

  Ser fram emot en chokladefterrätt idag nu när jag varit sockerfri i tre veckor:D

  mvh,
  tina

  • Hejsan!
   Troligtvis är det sötningen och stevian som går igenom.
   Det bästa du kan göra är antingen få tag på Rebiana steviasocker bör finnas på hälsokosten.
   Eller köpa eryhtritol ( sötrix, sukrin och sötin) och köpa en fin stevia, ex stevia vitals 300 gånger sötare, en liten burk.
   Dessa blandar du enligt mitt recept, oftast 3 msk eryhtritol och 1/4 krm stevia.
   Läs också under fliken sötningsmedel här på bloggen.
   http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/102-2/
   Det är bara å fråga på om du undrar något 😀
   Kram från Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*