Kesofrutti – ”Risifrutti” – LCHF rispudding

KESOFRUTTI (LCHF Risifrutti)

4 portioner
250 gram väl avsköljd och avrunnen och lätt urkramad keso
2 dl grädde
1 msk sötning Bakery+
0,5 tsk vaniljpulver eller 1st vaniljstång
2-3 gelatinblad + 1 dl grädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Skölj keson väl i kallt vatten och låt den rinn av, eller krama ur lite lätt vätskan väl.
Vispa grädden 2 dl (inte för lös) med sötning.
Värm upp 1 dl grädde med vaniljen och smält sedan gelatinet i den, låt svalna.
Blanda sedan ner gelantingrädden i den vispade grädden och blanda ner keson väl.
Skeda upp i sköljda  portionsformar och ställ kallt tills den stelnar, stjälp sedan upp för servering eller ät ur portionsformen.
Eller lägg upp i en stor skål och låt stelna och servera ur skålen.
Serveras med fördel till några smälta bär, lchf-sylt eller färska bär.

Varför inte ta med dessa på utflykten eller till stranden eller varför inte som litet gott mellanmål till barnen?

©MariannAndersson

 

16 kommentarer

  1. risifrutti har jag aldrig ätit men däremot brukade jag redan innan LCHF-tiden äta gräddfil med keso till jordgubbarna, gott och mycket enkelt, bara att blanda ihop;)

    • Vi kunde ge ungarna lite risifrutti som mellanmål eler snacks…
      Man trodde ju det var nyttigt, många idrottsmän och kvinnor gjorde ju reklam för det 😉
      Men de ville ju bara tjäna pengar inser man nu 🙁
      men denna risifrutti är ju äkta på riktigt 😉

  2. Jag brukar göra en variant som går på ett kick. Hårt vispad grädde blandas med keso (utan sköljning eller kramning) och så sötar jag lite. Ibland lyxar jag med mandariner i. Går snabbt och är gott!
    Den här varianten med gelatin var ju iofs intressant.

  3. Ett tips för matsäcken, använd bägarna som man köper CF, Keso el.dyl i, då kan man bara kasta dem när man ätit upp …. givetvis kastar man dem i ”därför avsedda kärl” 😉

Lämna ett svar till Gudrun Strålglans Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*