Jag vill också köpa olaglig mjölk – Fjällmjölk

”I Sverige är det bara tillåtet med direktförsäljning av opastöriserad mjölk på bondgården. Livsmedelsverket anser att det finns stor risk att opastöriserad mjölk kan sprida olika bakteriesjukdomar.

Men Åre Mjölkgård och Fjällbete anser att den obehandlade mjölken är nyttigare och bättre. Både för miljön och för människan.

Genom att sälja fjällmjölk direkt till kunden får bönderna i Åre större chans att överleva.

– Man kan rädda det fjällnära jordbruket, säger Andersson.

På lördag ska försäljningen av mjölk från automaten, som finns utanför ICA Åre, starta. Jörgen Andersson räknar dock inte med någon stor försäljningssuccé. Initiativet kommer nämligen omedelbart att stoppas av miljökontoret i Åre kommun.”

Skriver Östersunds Posten
Hoppas kön blir så lång att Miljökontoret i kommunen inte kommer fram 😉

 

 

12 kommentarer

  1. Jag är ju så lyckligt lottad så jag kan hämta mjölk direkt ur mjölktank. Direkt från kossa kan man säja. Fast det är ju inga fjällkor men ändå. Förr bakade jag jämt med den mjölken men nuförtiden hämtar jag inget.
    Fast jag kan!

  2. Hej!

    Ser att inlägget är några år. Men undrar om jag skulle kunna få kontakt med någon bonde i närheten då jag vill köpa äkta rå mjölk.

    Mvh: Grace Xavier

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*