Inspiration

IMG_0339var hittar du den, undrar ofta många när jag berättar att jag också är receptmakare.
Hur gör du för att komma på så många recept?
Den frågan får jag oftast privat men den kan dyka upp även på bloggen/facebook.

Tänkte berätta hur det går till och även gick till.

Vid tiden för min första bakbok så fanns det ju som sagt knappt recept med kokosmjölet, de som stod att finna var så konstiga med ”sjuttioelva” andra märkliga ingredienser som inte skulle passa in i LCHF tänket. Jag fann ca 5 recept som var helt ”rena” och som gick att använda att bygga vidare på.

Så fort jag hade kläm på ”hur man bakar och tänker” med kokosmjölet så var det ju lätt som en plätt och är det fortfarande.
Min främsta ”inspiration” hittar jag i mina receptpärmar av urgamla tidningsurklipp. Har haft många favoritrecept därifrån som blivit fullständigt omvandlade till oigenkännlighet.

På tal om avancerat här tidigare så är ju en del inte så avancerat, den eviga och ofta återkommande Pannacottan inom LCHF-sfären är ju ett typ exempel på att man i stora drag bara byter en enda ingrediens och det är med vad man sötar. Det gör att många mousser, puddingar och liknande inte krävs någon ”uppfinning” alls av. Man googlar bara vilken smak man vill ha och får upp massor med socker-varianter, och här kan man bara ta något som känns lagomt mycket och så sötar man om.

Det är när man kommer till den ”torra” delen av kakorna som det avancerad dyker upp. Men även här är det numera lätt att omvandla när man vet hur man ska tänka.

Jag använder oftast mina egen gamla skattkammare av gamla recept och någon enstaka gång kan jag finna inspiration på sajter som recept.nu.
Dock läser jag aldrig andra matbloggar eller mat/bakböcker (har faktiskt aldrig gjort det varken före eller efter), de bloggar jag ströläser är mer de med viktig fakta och information om olika hälsoaspekter. Recept på både det ena och det andra har jag i ”miljarder” i mina pärmar och i huvudet…

Sedan föds det egna idéer om smakblandningar och kakvarianter som faktiskt inte direkt finns inom socker/vetemjöl bakningen heller, det är ju lite extra kul när det händer!

Men det roligaste har nog varit när bloggläsare har givit mig sina favoriter och bett mig omvandla dem! Några har ju kommit i böckerna och några kommer i min kommande bok.

Det händer faktiskt än idag att jag får mail om recept som man vill få omvandlat, fantastiskt roligt  när det händer! Så trycker du på något gammalt favorit recept så får du gärna maila mig och så ska jag se om jag kan hjälpa till.

 

 

2 kommentarer

  1. Och jag är helt tvärtom. 🙂

    Jag älskar att läsa alla recept jag kommer över, det inspirerar mig massor. Jag lusläser bloggar, köper tidningar och matböcker. Sen blir min versionen kombo av allt jag samlat på mig. 🙂

    Spännande med ny receptbok. Kommer den nu under hösten?

    /Erika

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*