Hur äter ni helst färska jordgubbar?

Ja det vill säga om ni äter dem…
Så här äter jag de allra helst…
Delade medans de är i gräddmjölken i mindre bitar… grädden blir rosa och smakar lätt jordgubb, mumma det 🙂

 

19 kommentarer

 1. Så här års så tillåter jag mig att frossa i hemplockade möjajordgubbar (ön var förut välkänd för sina goda bär). Äter dom helst som du gör, med gräddmjölk eller mjuk vispad glass. Mummmms! Tack för alla goda recept och bra inlägg du gör på din sida.Glad sommar! 🙂

 2. Delar gubbarna innan jag häller på massa grädde och sen lite ekologisk mjölk! Så gott!! Synd att man inte kan köpa färska gubbar året om!

  • Vi har nu senaste tiden fått den lyxen att köpa obehandlad mjölk så det blir den och lite grädde från Hjordnära.
   håller helt emd färska svenska gubbar året runt det kan vi väl lagstifta om 😉
   Dvs flytta sverige 200 mil söderöver 😉

 3. Här äts det också jordgubbar i parti och minut. Så kort säsong så det är inget att fundera över. Mycket jordgubbar blir det. Kan tycka att det är lite dyrt bara, 30 spänn tar de överallt här.
  Vi äter dem oftast med vispad grädde. Så blir det godast tycker vi.

 4. Min moster Irma lärde mig ett sätt att äta jordgubbar som låter märkligt men är mycket gott: doppa gubben i en blandning av lite mald kryddpeppar och socker (numera sukrin så klart!) och stoppa direkt i munnen. Den söta smaken på kryddan passar bra till jordgubbarnas syrliga söta. Våga pröva! Annars är det gubbar och grädde mosat i en skål som gäller. Njut, säsongen är så kort.

 5. Jag har alltid föredragit färska svenska jordgubbar till vaniljglass. När jag började med LCHF blev det dock alltid vispgrädde.

  Men sedan Alvesteglass kom med LCHF-glass sötad med stevia är min nya favorit helt klart färska jordgubbar med vaniljglass (vaniljdröm heter den). Det är sannerligen en dröm! Sååå gott! Precis köpt hem mer LCHF-glass och ska köpa mer jordgubbar imorgon (andra paketet i år blir det).

 6. Köpe-jordgubbar i livsmedelshandeln är inte goda. Jag åt några stycken, men la sedan alla i en kastrull och gjorde sylt istället. Pyttelite socker och ett krm vaniljpulver. Det blev gott till yoghurten – jordgubbsyoghurt!
  Kanske var det dumt med sockret! Jag har små Steviapåsar inköpta i USA av sonen, men den Stevian innehåller Maltodextrin. Någon som vet varför?

 7. Jag äter de oftast direkt ur kartongen. 🙂 Är vi fler så brukar servera dem med lättvispad grädde med mycket äkta vaniljpulver i. 🙂

  • Joo plain är också gott, vi köpte en låda gubben o jag å dela i bilen, han blev matade medans han körde 😉
   Det är också gott som attan.

  • Ojdå, det var massa erythritol, det hade vi inte fixat i vår familj iaf…
   Jag hade valt min blandning.
   jag ahde sötat med den och smakat av och ökat osv.
   Inga konstigheter, dock måste dne ju i frysen igen, så möjligt att dina gubbar ligger bättre som de är och att du tar fram efterhand och tilverkar sylt?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*