Hittar ni fel i bakboken?

Då blir jag jättetacksam för att få veta var tryckfelsnisse rumsterat.

Skriv här i kommentarerna eller skicka ett privat mail via kontakt sidan.

Jag är jätte tacksam för detta.

De fel vi redan hittat är i midsommarpajen ett t i inte som är borta och i kladdkakan står det att man ska kort kastrullen, givetvis är det bort .

Det blir också ett förtydligande ang kanellängden och jorgubb och vaniljlängden att man kan få använda blöta händer och redskap när den ska formas, då ofta kokosmjölsdegar är lite kladdiga. Vi vill ju inte häva i massa mjöl och få det torrt heller.

Är det annat som ni tycker behöver förtydligas så säg till mig, då nytryckning snart blir dags.

Tusen tack för hjälpen alla ni som nu bakar så det står härliga till! 

35 kommentarer

    • Tack!!
      Joo, det har gått åt 2.900 böcker på drygt 4 veckor 😀
      man tryckte 4000 böcker i en första tryckning så det är ju inte långt borta innan en ny behövs.
      Njut helgen
      Mariann

  1. Nu håller jag på och bakar whoopie pies och blir lite förrvirrad, värre än vanligt faktiskt. 😉 På sidan 66 och 67, ska det vara kakao i kokoskakorna på sid.66 men inte i lavendelchokladkakorna på 67?

    • Hejsan!
      ja du här finns ett litet fel… jag har när jag lade kräm på kakorna lag fel kräm på fel kaka i bilden.
      Recepten är rätt i den meningen. Tur är ju att man kan blanda kakor och fyllnign som man vill. Men tanken var kokos och chokladkaka och chokkladkräm med ljus kaka.
      hhmmm hur kan vi lösa detta tro i nytrycket, får grunna här lite.
      Antagligen vart det stress med alla krämer klara och alla kakor, både whoopies och cupcake och alla skulle ha kräm…
      Gör som så att du väljer helt enkelt om du vill ha choklad och choklad eller choklad och ljus, choklad och kokos är gott. men även ljuskaka med kokso är gott.
      Ber om ursäkt för förvirrignen och tack för att du gör mig uppmärksam
      Kram från Mariann

  2. Hej!
    Jag har precis försökt mig på Silviakakorna då det var något av en favorit här hemma innan LCHF-tiden. Men då som nu blev glasyren väldigt lös och då hällde jag i betydligt mer florsocker för att få en bra konsistens. Som sagt har jag samma problem nu, konsistensen är som smält smör även efter att jag tillsatt ägget. Ska det vara så? Vet inte vad jag skulle kunna tillsätta för att få till det.

    Tack för en fin bok för oss som saknat bakningen! =)

    /Erika

    • Hejsan!:)
      ja det ska vara så, jag häller på smöret på ljummen kaka och med en gång strössalr massor av kokos och då suger kokosen upps möret och blir en toppiing, + att kakan suger upp smöret också så blir den saftig och supergod!
      Kram från Mariann

  3. Så bra, då tänkte vi lika, för jag ville ha chokladkaka å bestämde mej för kokosfyllningen, fast den får jag ta itu med imorgon.
    I nytrycket av boken kan du t.ex. skriva att man kan kombinera kakor och fyllningar hur man vill! 😉

  4. Hej, vill bara berömma för en vacker bakbok. Tyvärr så blir jag illamående av både stevia och sukrin, samt att det smakar metall, så det blir att baka utan sötmedel. Har inte nåt sug efter bakat men det är ju trevligt att fika ibland.

    • Hej och tack! 🙂
      ja det går ju faktiskt också att göra, då osaltat smör gör att man kan söta lite eller inget. Sedan är kokosnötsmjölet också lite sött i sig.
      Om du bakar utan sötningsmedel får du gärna berätta för mig hur det smakar och vad andra tycker! 😀
      Kram från Mariann

  5. Hej! Håller på att göra våfflor nu och råkade upptäcka att det står vofflorna i slutet av receptet. Så vet du 🙂 Jag måste verkligen hejda mig från att inte prova allt på en gång här nu! 😉 Kram!

  6. Hej 🙂
    Detta är nog inget fel, utan det är jag som inte förstår hur du menar. I recepten på Choklad- Kanel- och Limesnurror står det i första stycket att man ska köra smör och sötning i matberedare. Sedan ska man tillsätta ägg och gula, och VISPA.. menar du fortfarande i matberedare? och sedan blandar man i mjölet och smaksättningen och mixar samman…
    Förstår du vad jag menar? Mixa, sedan vispa, sedan mixa igen?

  7. Hej
    har för mig att jag sett en ”bra att ha hemma lista” här i bloggen med det man behöver för att baka ur boken, men hittar den inte nu.
    Är så sugen på att testa.
    Tack för en fin bok.

    Åsa

  8. Hämtade boken på posten idag och oooj vad fin den är! Jag längtar tills någon fyller år så jag får baka tårtor! Men jag måste nog köpa kokosnötsmjöl och baka något redan nu! Semlor skulle jag tro, är helt galen i semlor!!
    Tack för en fin bok!

  9. Godmorgon, jag gjorde smulpajen med hallon i botten igår em och den blev fantastiskt god. Min man som är sockerråtta ville strö på socker samt att han inte gillar kokosmjöl så han får gamla bullar från frysen ist… så länge de räcker 🙂 Jag är helt avvänjd med söt smak och tycker att grädde är sött så det räcker, vispad sådan med vaniljpulver. Sen äter man inte lika mycket ,( det är ju socker som triggar mersmak) för man blir nöjd fortare.
    Jag ska prova att baka mer sen utan sötmedel, måste göra semla till mig i påsk. Ha d så gott.

    • Borde gå bra utan sött i för kokosnöltsmjölet är ju lite sött, här tycker de om när jag sötar lite, ja så som jag brukar med min blandning.
      kram och ha det gott du me!

    • Du kan hitta mjölet på hälsokosten och även på nätet.
      Viktigt att det bara innehåller 4 gram kolhydrater för att ha samma bakegenskap som mitt. 🙂

  10. Jag har blivit otroligt inspirerad av din fina bakbok, men jag undrar om det går att använda t ex. fibrex istället för fiberhusk. Allt jag tidigare har provat att baka med fiberhusk har åkt i soporna, det har inte smakat gott (milt sagt) jag vågar därför inte prova de recepten i din bok som innehåller fiberhusk.
    // Lena

    • Tack!
      jag förstår, kanske du kan prova pofiber?
      Just nu har jag inte i huvudet vilka recept som har fiberhusk, vill tro det inte är så många ändå, mjuka kakaor kan du hoppa över det helt om det finns där. Även i muffins, det enda stället ajg direkt kan komma på nu är semlan som kan bli svår.
      har du känt detta oavsett mängd?
      Kram från mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*