Jag gör det jag kan för att göra det enkelt för mig ( i synnerhet julmånaden), så jag köpte två påsar glöggkryddor Santa Maria påsar, och använde de till en flaska gott ekologiskt torrt rött vin.
Till det tillsatte jag 2 msk Bakery+. Låter detta hettas upp och stå att dra i 1 timma, sedan silar jag av det tillbaka i flaskan. Detta blir en kryddig glögg, då påsen rekommenderar 1 påse till en flaska…
God 1 advent!
Precis så där hade jag också tänkt göra. Köpa en flaska rött och en påse (eller två) med glöggkryddor.
Fast jag kommer nog att längta efter Blossas goda starkvinsglögg. Tror jag….
Häll i lite konjak eller vodka då så löser ju det sig 😉
Så bra! Det enda som fattas är lite vodka 🙂
Hejsan och varmt välkommen hit!
Joo tänkte jag skulle skrivit det att konjak eller vodka kan tillsättas för dem som önskar stark glögg… det gillar inte jag 😉
Det står dock på påsen 😉
Kram från Mariann
Låter som en mycket god och bra idé! Om man använder sukrin, hur mycket rekomenderar du att man har i då?
Tack för alla bra recept och övriga inlägg! Ser verkligen fram emot din bakbok också 🙂
//Theres
Hejsan och jätte välkommen hit!
jag skulle tycka att 0,5 dl borde klara sig, men prova dig fram lite där.
Kul att du ser fram emot bakboken! 😀
Kram och varmt välkommen hit igen
Mariann
Tack snälla för tipset. Ska ha adventsbjudning så din glögg och dina lchf-lussekatter kommer stå på bordet tillsammans med en mjuk pepparkaks ala lchf givetvis 🙂
Ps. Har följt din blogg rätt länge, den är så bra! 🙂
KU!!
Hoppas de faller i smaken
//Mariann
Jag hade i ca 0,75 dl sukrin. Det blev nog i sötaste laget för mig, men när jag smakade först kändes den inte så söt. Kanske det söta kommer efter en stund? Så kör på Marianns mått, 0,5 dl om du är sötkänslig 🙂
Toppenbra blogg detta, måste jag säga. Läser ofta dina recept!
Hejsan!
man kan laborera som man vill med extra bär mm 🙂 och just sötningen är svårt då det lätt blir för sött och framförallt ”biverkningar” av sukrinet/erythritolen. Så hellre mindre och öka nästa gång.
Kram mariann
Ja just det! En sak till var det ju. Jag hade inte färdiga kryddor, dom hade inte det i vår lilla butik, men det funkade lika bra med glöggkryddorna var för sig liksom. Sen hade jag i ca 0,5 dl frysta hallon oxå. Blev mumma!
Ja men duuu. Tänkte ju inte så långt som att ha i lite konjak eller vodka. Har bägge hemma så nu jäklar ska det göras ”nyttigare” glögg.
🙂
Ibland tänker man milsvitt… ibland precis bara framför… sånt är det 😉
KRAM
Köpte en påse glöggkryddor jag oxå, och testar just nu. Står på dragning en timme nu, tog ca 5 dl rött boxvin som jag hade hemma och ca 2 dl whisky som jag hade hemma, och glöggkryddorna. Har aldrig gjort detta förr, så det ska bli spännande! Uteslöt alla sockervarianter, då jag inte har något av det hemma, och för att jag är rädd att det triggar sockermonstret! Smakning om en timme! Lite mat först.
hoppas ni tycker om den 🙂
Använder du russinen i glöggkryddblandningen eller plockar du ut dem? Eller russinen kanske inte påverkar så mycket eftersom man inte äter dem?
jag använder russinen, det drar inte ut så mkt sötma under den timmen det drar inbillar jag mig…
Hej Mariann! Vet du hur länge glöggen håller?
nej, vi dricker den ju rätt fort ;). här har den iaf stått en vecka utan problem.