Frukost?

Jag fick en fråga om vad vi i familjen äter till frukost och också önskemål om frukost förslag, frågeställaren var lite less på ägg och bacon jämt.

Tyvärr (?) är svaret ägg och bacon, eller i alla fall ägg varje frukost. För oss är det världens bästa start på dagen oavsett om det är helg eller vardag/arbetsdag. Man står sig en hel dag om så skulle behövas på ett gäng ägg och ev bacon.

Även en lunch/kvällsmat kan bestå av ägg, vi äter säkert bortemot 5 ägg var om dagen i flesta fall.

Frukosten verkar vara den som många oftast inte upplever de får tillräcklig variation av. Jag mins våra frukostar i vårt ”tidigare liv”, flingor, flingor och åter flingor…
I någon period havregröt, då vi försökte vara nyttiga.

Ingen större variation där heller om man kikar noga på det hela…

LCHF frukostförslag kunde vara:
1. Rester från gårdagens middag, laga ofta lite mer att det också räcker till frukost.
2. Ljust bröd med massor av pålägg så som kokta kalla ägg, stekt ägg, ost, skinka, kalla knapriga bacon, kalla färsbiffar mm
3. Omeletter med diverse kryddor, ex curry och ostskivor är gott. Skinka och ost. Pizza omelett = ost, tomat och oregano.

Sedan har vi ju ”mejerifrukostar” som kan vara mer eller mindre bra:
4. Pannkakor
på många ägg och utan sötning.

Jag märker att jag har svårt att rekommendera en frukost utan ägg. För fil, yogurt och liknande är aldrig bra frukostar tycker jag, man bör inte ”dricka” frukost, då det ger en väldigt liten mättnad och för många av oss innebär det för mycket kolhydrater också.

Ju mer riktig mat man äter ju mindre annat behöver man.

Är det någon läsare här som har fler förslag som jag inte tänkt på?

Skriv i kommentarerna dina förslag!

12 kommentarer

 1. Hej!

  Jag tycker det är gott med tonfiskröra. Blanda en burk tonfisk med lite majonnäs och crème fraîche, hacka ner lite salladslök eller rödlök, kanske lite oliver eller en liten bit paprika. Står man sig bra på!

 2. Kallrökt lax…..
  med ägg till. Mmmm så gott det är. Kan äta hur mycket som helst! Lite hemma gjord Aioli och någon grönsak så är frukosten fullbordad.

 3. Omelett stekt på bägge sidor och en rejäl klick mjukost bacon / räkost m.m och någon skiva ost till räkosten kan man gärna ta lite dill oxå….mums som variation….

 4. Jag gör en blandning av 1,5 dl 10% grekisk yoghurt, ½ dl vispgrädde, 2 msk hela linfrön, 2 msk kokosflingor (ICAs I love Eco innehåller få kolhydrater) och lite vaniljpulver. Blir jättegott och det står jag mig på fram till lunch. Själv är jag nötallergiker annars har jag hört de som har lite paranötter i blandningen också.

 5. Hej!
  Vill bara dela med mig av AndersEenfetdt’s ”müsli”-frukost! Han gör en müsli av olika nötter ,sesamfrö, solrosfrö, pumpafrö och kokosflingor. Jag slog till och rostade hela härligheten, supergott! Till det turkisk yoghurt blandat med vispgrädde (ovispad). Blir både mätt och nöjd!

 6. Jag är lite nybörjare men när jag hade bråttom och kylen var tom så uppfann jag en variant när jag blandar fet turkisk yoghurt, keso och vaniljpulver. Några nötter ovanpå så blir det ännu godare. Vet inte om det är jättebra men det kändes vettigare än att snatta en macka av ungarna… Mätt blir jag i vart fall, tror keson mättar lite mer än yoghurten…

  • Hejsan och välkommen hit!
   Keso är ju mest protein och mättar ju också, men fett mättar bäst. 🙂
   och väldigt mkt bättre än macka 😉
   Kram på dig och lycka till med din kost
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*