Förgiftad

– om kemikalierna i vardagen och det dolda hotet mot vår hälsa

En bok som jag genast lägger till min önskelista. Den kan bla köpas HÄR.

Jag tror inte lite bilkörning och flyga flygplan är det värsta hotet mot vår existens och miljö, det är alla miljarder kemikalier som vi får i oss och omger oss med. All billig medicintillverkning som förgiftar människor och vatten och natur i Indien mm mm listan kan göra  hur lång som helst.

Vill du minska din egen exponering? Då är ett sätt att gå från teflon till gjutjärnspannor och grytor.

Stefan Jarl gjorde ju också en film om eländet UNDERKASTELSE  och Eva Röse var ju med som gravid och  fick veta om fostrets utsatthet för alla  kemikalier. Han skriver så här om filmen:

”Vad gör vi när det värsta hotet mot vår överlevnad finns inom oss? Kemikalier riskerar utplåna mänskligheten långt före epidemier, krig eller klimatförändringar. Filmaren Stefan Jarl lät undersöka vilka kemikalier han har i sitt blod. Det visade sig vara flera hundra.”

Ytterligare ett kontemplerings objekt…

 

 

4 kommentarer

  1. Riktigt bra bok.Lite tungläst emellanåt då det handlar om USA mest. Man blir lite nojjig, hur klarade sig folk utan plast förrut? försökt undvika det i förpackningar o annat o det är inte lätt ska jag säga. Nån som lyckats?

  2. När jag var liten fanns det frysaskar i vaxad kartong dvs vaxat papper. Vaxet har ju ett par kemikalier i sig men något naturligare än plasten!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*