Förändra världen…

Det har legat som en inre önskan sedan jag var ca 30 år, och när jag lägger ner stor tid och energi på något så är det för att jag tror det betyder något och kan göra en skillnad.
Exempelvis detta bloggande har fått den betydelsen också. Jag startade bloggen (mitt första inlägg) för att kunna bjuda frikostigt på matrecept och min uppfinning av goda bakverk med kokosnötsmjöl och vid den tiden så visste jag inte att det skulle bli en bakbok, men tanken gick att Om det blir en bakbok så måste jag finnas till hands för att ta ansvar och ta hand om mina recept ”mina barn”.
Så här är jag och bloggar!

Det tog inte många dagar innan jag insåg att jag måste blogga om allt som rör kost och hälsa utefter min förståelse och intresse. Insåg att bara blogga om mat och bak är inte jag.
Så allt sedan dess har bloggen fått innehålla allt av mina tankar omkring kost och hälsa i en salig blandning med recept på både mat och bakning.
Jag tror och hoppas denna saliga blandning är uppskattad och jag skapade/ar ju (givetvis) en sådan blogg jag själv skulle vilja läsa.
Jag gillar ju lite av allt, så därför ser bloggen ut som den gör. Jag gillar att dryfta om mycket och gör det också på gott och ont 😉

Om jag kan förändra världen? Ja, men inte ensam,  om vi är många så sprider sig vågorna och sakta men säkert så sker förändringen.
Jag får ju faktiskt många mail privat (som man kanske inte tror)som är helt fantastiska och långa berättelser om vad ”jag” betytt för hela familjen och många korta mail där man ”bara” tackar ”för sitt liv”.
Tack alla ni som gjort detta, det lyfter mig och gör att detta bloggande känns meningsfullt.
Man tackar för att min bok och min blogg som gör att man kan äta LCHF hela livet ut, att familjen kan hänga hänga på. Att kosten inte blir något skumt, flummigt och ”sektaktigt”/extremt. Det är där jag betyder något och det är där jag bidrar och förändrar den del av världen som kommer i kontakt med mig och mitt arbete inom LCHFsfären.
Jag är oändligt tacksam att jag får lov att bidra till andras hälsa och gott mående och också få stå för lyxen i deras tillvaro!

Detta gör att jag ganska lätt släpper påhopp och annat elände som alltid drabbar den som bloggar om ibland svåra saker och också vågar ha en åsikt.

Lite dagens tankar från mig

 

 

16 kommentarer

 1. Håller med föregående talare!
  Jag är ingen superkommentator precis men jag läser allt du skriver. Får ju meddelande på mailen varje gång du varit i farten.

  Vill önska dig en underbar helg!!

 2. Hade jag inte hittat din bakbok, hade min lchf-resa förmodligen blivit kort. Det är nämligen så svårt rent socialt att inte kunna fika ibland – visst håller man sig mätt på lchf-mat, men vid speciella tillfällen smakar det bra med en kaka.

  Vill också passa på och säga att dina recept är fantastiskt goda! Den här veckan har min dotter bakat kanelsnurror och mjuk kardemummakaka med kanelfyllning…så otroligt goda! Tack!

  • Hejsan!
   ja det är faktiskt otroligt många som uttrycker det som du och det värmer så gott. 😀
   Ååå de kakorna är goda! Älskar kanel och kardemumma… och bittermandel… och … 😉
   kram på dej
   Mariann

 3. Denna våg har också nått finland 🙂 Jag började med Lchf i april i år och din blog är en av dom jag följt hela tiden och som hållit min iver uppe. Din bok står framme i köket och är flitigt använd. Själv har jag gått ner 10 kg och min man otroliga 30 🙂
  Tack för en fin och mångsidig blog!

  • Hejsan!
   Kul att vågen når Finland!
   jag tycker det låter ca som mig och min man era viktnedgångar… 😉
   härligt att höra att du uppskattar min blogg!
   kram på er båda
   Mariann

 4. De recept jag fått av dig är ovärderliga! Dessutom har den kunskap du delar med dig av hjälpt mig MYCKET, som LCHF-nybörjare att hitta rätt väg.

  Du gör skillnad. Du är viktig!

 5. Jag har tyvärr inte din bok, en av anledningarna är att jag bor i Australien och jag inte får tag på kokosmjöl här. Det verkar bökigt att skicka efter och dessutom är jag orolig att det kommer fastna i tullen. Australien har rigorösa kontroller och regler för vad man får ta in i landet.
  Men när jag åker hem på besök nästa gång ska jag baka från morgon till kväll 😀 Tills dess får jag hålla mig till bloggen och de recept utan kokosmjöl, och som jag sa i ett tidigare inlägg: tack snälla du som delar med dig av dina recept och dig själv! Du är en ovärderlig stjärna på min mathimmel!
  Dina inlägg och åsikter i debatten rörande kost och välmående är i allra högsta grad viktiga, oavsett om man inte håller med eller inte.
  Fortsätt med det du gör!

  • tack för de sista meningarna!
   Konstigt att du inte kan få tag i kokosmjöl då aman pranas mjöl tillverkas på nya zeeland (om jag inte är helt ute cyklar)
   Ska bli kul å höra sedan när du kommer ”hem” och bakar ”livet ur dig” 😉 vad du tycker om bakverk med kokosmjöl

   ja detta Australien verkar vara oerhört försiktiga, det går ju något salgs tullprogram i sverige både från USA, England och australien, man tror ju USA slka vara väst, men på tv upplever man Australien som helt sanslösa… men ok, det finns givetvis en orsak, man vill väl behålla sin natur frisk!
   är
   kan man ansöka om å få ta in kokosmjöl? Jag menar en hälsokostaffär kanske kan importera från nya zeeland?

 6. Jag har precis skickat iväg ett mejl till AmanPrana i Belgien, vi får se om dom svarar på mitt nödrop 🙂
  Att få en hälsokost att ta in en produkt dom inte har i sin pärm är dödfött, jag har provat det.
  Allt går så sakta i det här landet, man är inte öppen för nya idéer och tankar. Man brukar säga att Australien är MINST 10 år efter Europa, men i vissa sammanhang känns det som 25 🙁
  En av anledningarna till Australiens gränskontroller är, precis som du säger, för sin naturs skull. Australien har en helt unik flora och fauna och det behövs ganska lite för att det ska bli obalans. Getingar, rävar, vita kaniner, paddor etc etc är inte naturliga här och sedan de kom in i landet har naturen på sina ställen blivit sabbad. Det är stor skillnad mot tex Europa där djur och insekter rör på sig över stora områden naturligt och trivs på vissa platser och inte på andra.
  Nog om det- håll en tumme på att jag får svar iallafall 😀

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*