Ett sötare blod – boktips

Omslag-illustration_jpg1Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm har skrivit boken
Ett sötare blod- om hälsoeffekterna av ett sekel med socker.
Ann går väldigt bra igenom fler av forskningsresultaten som talar för att lågkolhydratskost verkligen fungerar.
Vi blir också allvarligt medvetna om vad sockret ställer till med för ohälsa, bilden blir oerhört tydlig. Det är lite som när man läser Vegomyten av Lierre Keith, då förstår man exakt utan ett uns tvivel vad som är rätt mat för människor att äta.

Jag kunde dock sakna att stärkelsen nämns mer och kanske också glutenets påverkan på oss som  inte nämns alls. Stärkelsen nämns lite men socker blir ofta samlingsnamnet för det som skapar ohälsa och för många är risken att man lite glömmer stärkelsens betydelse också. Vi är ju så hjärntvättade om spannmålets enorma hälsoeffekter och många ser inte då stärkelsen som ett problem och tänker inte på stärkelse som socker.

Men jag kan verkligen rekommendera boken för alla som vill ha bevis och kanske också behöver argument för att äta lågkolhydratskost. Många nya LCHF´are behöver ju oftast argument  för att kunna förklara för andra tveksamma och fettskrämda, här i denna bok tycker jag man få just detta.

Boken är också välskriven och väldigt lättläst, detta måste betonas då man annars kunde tro att en vetenskapsjournalist skulle skriva  en ”torr” och trögläst bok.

En bok väl värd att läsa och äga!

 

 

1 kommentar

  1. Absolut läsvärd! Var man inte innan besluten på att undvika sockerarter, så är man det efter att ha läst boken. Tycker nog ändå hon tydliggör, att socker inte bara är vitt socker, men också stärkelse. Men sen använder hon oftast ordet socker (som ett samlingsnamn).

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*