Kycklinggryta med lite sting

Kycklinggryta med lite stingJag gillar grytor ”alltiett” här kommer en variant som vi tycker mycket om:

Snabblagad kycklinggryta ”alltiett” och med lite sting!

ca 4 portioner

4 kycklingfilé , gärna Bosarpskyckling och då kan det kanske räcka med 3 filéer
1 strimlad purjolök
250 gram skivade champinjoner
1 liten påse valfria wokgrönsaker (eller andra grönsaker)
300 gram cream cheese
salt och peppar
1 msk paprikapulver
1-2 tsk chilipulver beroende på valet av hetta och sting
2 tsk curry
2 tsk lökpulver och ev lite vitlökspulver eller en pressad klyfta

Gör så här:
Strimla eller skär kycklingen i mindre bitar, fräs den i rikligt med smör. Lägg i svampen att fräsa med och sedan purjon.
Krydda upp och blanda runt. Häll i de frysta wokgrönsakerna ( eller andra) och blanda väl runt, låt detta fräsa upp lite och ta sedan i cream cheesen och låt det hela blandas samman och låt grytan koka i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är färdig och grönsakerna mjuknat något och tagit åt sig kryddorna.

 

4 kommentarer

  1. Jag brukar göra något liknande, riktigt gott speciellt om man gör det sötstarkt. Jag rekommenderar att testa fitnessnudlar till också, blanda i dom och låta de puttra med kycklingen. Det blir så otroligt gott och man skulle aldrig misstänka att det är ”fusknudlar” då de suger åt sig all god smak och blir som glasnudlar i konsistensen. 🙂

  2. Hej! Jag funderar på att skaffa egna höns. Kan du hjälpa mig med vad jag ska ge dem för mat?? Värpfoder antar jag att det inte är bra? Men vanligt hönsfoder, ger det nyttiga ägg? Vill ju verkligen ha LCHF vänliga ägg. Hälsn Anette

    • jag vet faktiskt inte, det enda jag vet/läst är att linfrön ger hög omega 3 halt i äggen.
      Jag tror du får goggla och leta upp bra uppfödare av ägg, exempelvis vet jag att äggen från ekobeställarna i göteborg ska vara bra, kanske man kan maila dem och undra hur de gör och tänker?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*