Ett recept kommer postat

 

Lite tidigt men om man ska hinna göra något kul så kanske det är dags…
Här kommer ett tips om annorlunda julkort!

Julen handlar ju om att sprida glädje. Finns det något bättre sätt att sprida glädje än genom god mat? Ibland är det kul att hitta nya spännande recept men vid vissa tillfällen är det de traditionella recepten som alltid vinner och julen är en sådan tid där vi har mycket ”måsten” som ska finnas på bordet.

 

Saffran tillhör en av julens alla kryddor. Den för tankarna till julbak och främst lussekatter men det finns andra varianter så som saffranskaka och saffransbullar. Kryddan är världens dyraste men det krävs ingen stor mängd för att den härliga smaken ska komma fram. Med sin gula färg i maträtter och bakverk är saffran även en fröjd för ögat. Doften i köket efter ett saffransbak är obetalbar…

 

På bloggen har jag delat med mig av recept där saffran är huvudingrediensen och i år funderar jag på att återanvända dem men på ett lite annorlunda vis. Att skicka och få julkort  hör ju julen till. Med en matig hälsning innehållandes bild av bakverket på framsidan och inuti tillhörande recept får mottagaren ett kort som sticker ut bland alla tomtar och julgranskulor mm. Lägg till en personlig hälsning och varför inte ett medskick av en saffranspåse så blir det säkert ett  uppskattat julkort. Kunde se ut så här i mitt fall:

 

2 kommentarer

    • ååå ja, de är mumsiga 8 iaf i våra munnar) när jag kom från marseille hade dottern bakat dessa och jag slet i mig 4 st på stående fot 😉
      De är exakt lika de som min svärmor brukar baka 😉 men visst inte är de lika fluffiga som köpelussebullar inte…

Lämna ett svar till nette Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*