Den processade mjölken

mjolkar-en-ko_2965913I bland så nämner jag den processade mjölken och dessa nackdelar, jag blev först varse dessa via boken Mjölkrevolutionen av Fredrik Colting. Sedan skriver Micke på bloggen Gluten och mjölk är källan till moderna sjukdomar mycket om både glutenet och den processade mjölken/mejeriernas ohälsosamma inverkan på oss alla. Hans första bok  om De vita gifterna (gluten och mjölk) följs nu snart upp av del 2.

Nyligen uppdaterades bloggen av ett sådant viktigt inlägg som kan få oss att förstå att för många av oss kan det vara idé att överväga att helt utesluta mejerierna i vår kost. I inlägget kan man läsa om forskning som visar på att pastöriserade mejerier kan leda till åderförkalkning som vållar fler dödsfall än cancer.

När ska vi få tillgång till äkta råa oprocessade mejerier?

Hur kan man kalla den processade mjölken färsk? Är kokta bär (sylt) också färsk?

Ju mer man förstår omkring den  processade mjölken ju mindre mejerier vill man äta…
Vill du baka utan mejerier?

 

2 kommentarer

  1. Tack för tipset om bloggen, intressant läsning.
    Är laktosintolerant så under större delen av min uppväxt så har jag varit utan mjölkprodukter. Det är först nu på senare år i och med att det laktosfria mjölkprodukterna har kommit mer och mer som jag har börjat äta det igen.
    Jag är ju vegetarian och försöker köra så mycket LCHF som det går men utan mjölkprodukterna har jag lite svårt att se hur det ska gå. Får ju å andra sidan inte i mig mängder men en del blir det ju.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*