Den långsamma pandemin…

Ja vi står visst inför en sådan menar många på när det gäller multiresistenta bakterier och helt resistenta.

Antibiotikan biter inte och människor dör.
Den smygande pandemin är långt värre än  en liten svininfluensa

Man är särskilt orolig för multiresistenta tarm bakterier

När Alexander Fleming fick Nobelpriset för penicillinets upptäckt, så varnade han också samtidigt för denna resistens som nu smyger sig på oss.

Många undrar ju då vad man själv kan göra? (då ingen annan verkar bry sig i vanlig ordning)

För det första se till att du har en kropp som är motståndskraftig mot inflammation och infektion. Hur gör man det? Kanske någon undrar.

Jo ät en antiinflammatorisk kost, så klart ;). Hur kan den se ut? Kanske ytterligare någon undrar.

En kost där man undviker allt spannmål och vegetabiliska fröoljor, all industriellt producerat kött, kyckling och fisk.

En  LCHF kost som främjar hälsa och tar ner de underliggande inflammationerna i våra kroppar, av denna bergochdalbana med blodsocker nivåer och insulinproduktion av stora mått. Insulinets effekter.

Ät alltid gräsbetes från Sverige (brasiliansk gräsbetes är inte att lita på), det köttet är rikt på omega 3 (antiinflammatorisk), ät vildfångad lax, den odlade är till 90% (min uppskattning) full av omega 6. Ät makrill, den går inte att odla 🙂
Ät helst obehandlade råa mejerier från gräsbetande djur (troligtvis bäst med A2 djur), det näst bästa är KRAV mejerier, där får korna gå mer ute och beta örter och innehåller då mer omega 3.

* En av de mest viktiga sakerna att se över i detta sammanhang är också dina D vitamin nivåer. Då D vitaminet har stor betydelse för att motverka insjuknande i diverse sjukdomar.

Om du inte lägger pengar på omega 3 mat  (eller omega 3 tillskott) och D vitamin tillskott i alla fall under vintern så lär du få lägga pengar och tid på att vara sjuk…

ÄT DIG TILL HÄLSA OCH STÅ EMOT INFLAMMATIONER OCH INFEKTIONER!

 

 

4 kommentarer

  1. Efter att jag läst ditt tidigare inlägg om D-vitamin så beställde jag det. Omega 3 har jag ätit sen lång tid tillbaka.
    Jag köper lax på LIDL de har vildlax

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*