Crème à la cannelle

Len vaniljkräm/pudding med en puderdoft kanel över

4 små portioner

Ingredienser:
4 äggulor
1,5 msk Bakery+
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten eller mjölk

Gör så här:
1. Koka upp grädde, vatten/mjölk och fröna ur den urgröpta vaniljstång och själva stången. Ta från värmen.
2. Vispa gulor och sötning.
3. Vispa sedan ner den varma grädden i gulorna väl. Häll upp i portionsformar.
4. Grädda formarna i hett vattenbad i mitten av ugn 150 grader ca 1 timma.0 Formarna ska vara täckta till ca hälften av hett vatten.

Vid servering pudra lite kanel över.

Njut en LCHF-dessert!

Crème brûlée är  franska och betyder ”bränd grädde” , men då vi inte kan göra bränt socker så kan den inte kallas för brûlée, därför kallas samma kräm här för Crème à la Canelle, som ju då är vanlijkräm med kanel.

©Mariann Andersson

 

 

 

 

 

6 kommentarer

    • Hej och jätte välkommen hit! .D
      tack för att du uppmärksammar mig på ett lite t fel. UPPSKATTAS mkt!
      Jodå det är 40 min eller tills de stelnat.
      Varmt välkommen hit igen!
      Kram mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*