Len vaniljkräm/pudding med en puderdoft kanel över
4 små portioner
Ingredienser:
4 äggulor
1,5 msk Bakery+
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten eller mjölk
Gör så här:
1. Koka upp grädde, vatten/mjölk och fröna ur den urgröpta vaniljstång och själva stången. Ta från värmen.
2. Vispa gulor och sötning.
3. Vispa sedan ner den varma grädden i gulorna väl. Häll upp i portionsformar.
4. Grädda formarna i hett vattenbad i mitten av ugn 150 grader ca 1 timma.0 Formarna ska vara täckta till ca hälften av hett vatten.
Vid servering pudra lite kanel över.
Njut en LCHF-dessert!
Crème brûlée är franska och betyder ”bränd grädde” , men då vi inte kan göra bränt socker så kan den inte kallas för brûlée, därför kallas samma kräm här för Crème à la Canelle, som ju då är vanlijkräm med kanel.
©Mariann Andersson
Mmm, låter gott! Hur länge ska formarna gräddas i ugn?
Hej och jätte välkommen hit! .D
tack för att du uppmärksammar mig på ett lite t fel. UPPSKATTAS mkt!
Jodå det är 40 min eller tills de stelnat.
Varmt välkommen hit igen!
Kram mariann
fungerar det lika bra med sukrin??
hoppas det för jag använder så sällan sötning att det känns onödigt att skaffa hem ngt mer
Hejsan! Sukrin, sötrix och sötin är alla erythritol och är samma sak och doseras samma. .)
Hej, Hade du vatten eller mjölk i dina? 🙂
Kram
Jag kör alltid vatten 🙂 har sällan eller aldrig mjölk hemma.