Cavalier har en mängd olika choklad sötad med stevia, ex Seachells med stevia och pralin-ask mm.
De skriver:
”Det söta i vår choklad kommer från steviaglykosider. Steviaglykosider är ett sötningsmedel som kommer från plantan Stevia, en liten grön ört, som ursprungligen kommer från Paraguay. Steviaextrakt är cirka 300 gånger så sött som vanligt socker. Endast en väldigt liten mängd behövs för att få den goda smaken av choklad.”
Går man in och läser det finstilta i ingredienslistan kan man se att de även sötar med erythritol, Troligtvis för att kunna få en bra sötma utan bismaker av dem båda. (precis som min lilla blandning :D, talar för att chokladen är god)
Men tyvärr så innehåller chokladen sojalecitin, vilket är något jag undviker.
Så en varning är också på plats för de som vill undvika sojalecitinet.
Hej! Påminn mig om vad sojalecitinet gör med kroppen som inte är bra?
Jag vill gärna undvika allt som kommer från sojabönan.
http://holistic.se/artiklar/index.php?artikel=soja
vet du var man kan tänkas få tag på den?
Skulle tro att ICA och dom stora affärerna har den. I alla fall några av sorterna borde de ha.
Kan man överhuvudtaget få choklad utan sojalecitin? Jag har ännu inte sett något.
Jodå Lindt 90% är utan, det står kan innehålla spår av nötter, mjölk och sojalecitin. Den kör vi benhårt på, dock hade det vart trevligt om den kom ut med stevia och erythritol!
Blir ju lite samma som att köpa MAX burgare de kan innehålla spår av gluten då det hanteras gluten i rest.
men spår är jag inte rädd för, hoppas och utgår ifrån att spår är långt mindre än när den står i ingredienslistan…
Spännande, måste testas.