Styrketräning och min fasta mm

Nu har det gått exakt tre månader sedan jag började styrketräna och det händer något! Ja inte på den fördömda vågen, men i min rygg! 🙂
Märker en stor skillnad i att jag inte blir så trött i ryggen, inser att om jag inte haft dessa tre  månader i ryggen 😉 hade jag aldrig fixat att stå upp i 6, 5 timmar för en konsert…
Så nu när det skulle till att lösas ett nytt kort så blev det ett årskort. 😀
Om inte så för min rygg måste jag fortsätta på inslagna banan.

Fastan kanske någon undrar, ja 24 timmars fastan funkar inget vidare, vet inte varför för det var inte svårt egentligen.
Däremot har jag nu ändrat lite i min mat, dvs jag nu provar att dra ner ännu mer på proteinerna försöka ligga runt max 20%  protein och öka fettet till att ligga runt 75-80% och så får mina små kolisar ta en plats av ca 1-5%.
Detta har legat som en tanke allt sedan jag fick en kommentar från en läsare om att dra ner på proteinet och då måste jag ju äta mer fett för att bli mätt.

Jag tänker nu äta bara fett varje morgon, dvs jag ska prova kaffe redan på morgonen med mkt fett i. Jag har ju bara druckit vatten tidigare.
Detta som ett sätt att öka fettintaget över dagen.
Jag tror kroppen vänjer sig vid ett sätt att äta att det nog inte skadar att göra en liten ändring, det var också en kommentar tidigare om det. Så nu gör vi en liten förändring på när maten/fettet intas. Dvs en kopp kaffe med massor av kokosfett/smör i på morgonen. Sedan blir det till lunch 3-4 ägg ( med ca 2 borttagna äggvitor) stekta i mycket smör eller en äggmjölk-kokosfett/smör och middagen en kött-fiskbit på max 250 gram och grönfoder med smör. Ska räkna i några dagar så jag ser att jag ändå får i mig vad jag bör.

Då kroppen, enligt de som kan, vänjer sig även vid träning så kommer även styrketräning from nu ändras lite. dvs nu blir det fler set, jag kommer ”chocka”  kroppen i dag med 3 set istället för två! Kommer försöka ändra sättet dvs vikten, seten och repititonerna varje månad, så inte kroppen lägger sig på en nivå och får för sig att ”där ska vi vara”. Skadar inte å ruska om den för att sedan gå ner lite, för att sedan gå upp lite igen osv. Ja det blir en taktik som ska prövas i alla fall. Det blir fortfarande tre gånger i veckan, känns som det passar bra.

Så det nya blir nu mindre protein och mer fett och  3 set.

Får säkert anledning att återkomma med hur detta funkar och om det  till äventyrs kan hända något på den däringa vågen, eller på byxorna…

 

 

11 kommentarer

 1. Tack för uppdatering och tips! Alltid intressant att höra hur det går får andra. Styrketräning tycker jag både är tråkigt och dyrt … men kanske är det så att jag borde börja med det jag med. Stå upp i 6,5 timme skulle jag aldrig klara och häromdagen körde jag yoga men ryggen strejkade och gjorde för ont. Och jag är ändå ”bara” 35 …

  • och jag är 52 🙂 men min rygg började redan vid 24 då fick jag ”bulle” på ryggen, samma som min farmor hade, något ärftligt tror jag. Bulle på ryggen och en svankig rygg som kompenasation. formen går nog aldrig bort, men jag har helt kalrt en anna mer sträckt hållning, märker att axlarna lättare håller sig ”därbak”. I mitt jobb som frisör är det ju otroigt lätt att falla fram hela tiden…
   Så att kunna stå rakt upp och ner i 6,5 timmar i stora drag på samma plats ( fast lite dansandes givetvis) kändes långt mer i fötterna än ryggen på hemvägen, ryggen var helt ok. hade detta varit för 3 månader sedan hade jag fått ha flera turer ner på golvet liggandes raklång… inte käckt i sådan trängsel 😉

   jag trodde styrketräning var tråkigt och framförallt att man måste komma dit redan 100% fit, jag hade felbedömt allt, msåte jag erkänna.
   Det tråkigaste på hela träningen är när jag måste värma upp på gåband odyl, så himmelens trist å göra dessa monotona rörelser.
   men när man väl kommer till maskinerna då blir det kul serru!
   Sitta still på rumpan, röra bena eller armarna och hjärtat slår som fasen och svetten rinner och jag sitter still!? Fräckt!
   Gillar verkligen styrketräningen. Det är väl därför det inte blir så mycket konditionsträning längre…
   Leta upp ett ställe som käns bra energimässigt där det går alla slags människor och köp dig lite prövotid och testa. jag märkte på bara 2 gg att detta kändes kul!

  • Hejsan! 🙂
   tack för länken och den har jag läst då den kom ut och jag pratar ibland med Ingela privat och håller därmed lite koll på henne. 😉
   Får överväga ett dylikt test om detta mitt sista lilla prov (mer fett i förhållande protein) inte hjälper.
   men som sagt tusen tack för din länk och din tanke!
   Mariann

 2. Monique pa Lifezone haller pa med keton-matning nu (med blodprov inte ketosstickor) och sager att det kan vara minsta lilla livsmedel som haller dig fran viktnedgang. Kan vara vart att ga in och kolla och kanske testa ett par veckor och se om det hander nagot pa vagen for dig.

  • Tack för tipset, men ketonmätning via blodprov det vet jag inte, låter dyrt…
   Jag vill inte heller hålla på med för mycket ändringar hit och dit, nu drar jag ner på proteinet och ökar andelen fett och så låter jag detta gå i minst 1 månad innan jag utvärdera detta lilla tilltag.

  • jadu… det finna alla varianter av det hela, precis sådan ser ju också världen ut. Visst funkar sällan ( eller aldrig) Quickfix, det bästa är att prova på egen kropp vad som funkar och ge det tid det nya provar. Flera månader brukar vara nödvändigt kanske längre ändå.
   jag brukar anse att jag inget tålamod har, men jag har en stor portion tålamod inser jag 😉
   Kram och ett jätte tack för din respons, den kändes god att höra just idag!

 3. Smör i kaffet? Går det? Testade cocosfettet men får så himla ont i magen…Varför får jag det? Är i samma fas och ålder nästan (Har inte fyllt 50 än, 1mån kvar…) Ska ta tag i styrketräning också igen efter några års uppehåll. Ja, nåt måste man ju göra för att få kroppen i lite bättre trim. Det räcker inte med bara ändrad kost ju!!!

  • Näe, vi är ganska många som når en bit och ajg ca halvvägs med en strikt LCHF, då känner iaf jag att jag måste rpova andra strategier fast INOM LCHF ramen 😉
   Min strategi är nu att dra ner rätt bra på proteinet och därmed öka fettet.
   jag kan bli lite illamående av för mkt komsofett, men ofta handlar det om att vänja sig, ta lite och öka SAKTA efterhand.
   Ett sätt är att smälta kokosfett och smöret i en kastrull hälla det i kaffet och mixa med mixerstaven så det blir mer finfördelat i kaffet och då dricka, det funakr fint för mig. Vill du rpova så ta ändå mer smör än kokosfett och öka soms agt efterhand till ca lika delar. Jag kör 30 kokos och 30 smör i 1 dl vatten och 1 dl kaffe, vill inte ha så jumla starkt kaffe på tom mage…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*