Bakbokstillverkningen går vidare…

14-15/7 det var ju de två dagarna som användes till att fota alla 40 recepten för LCHF  bakboken och detta var väl förberett av mig och dottern. Vi började baka redan dagen före. Vi bakade då upp 3 pajer, 4 mjuka kakor, ett pajskal. I frysen låg diverse tårtbottnar och cupcakes, bara att klä med grädde eller kräm. Vi tillverkade några småkakor och annat smått och gott. Till saken hör att det var inbokat  i våra almanackor 4-6 dagar för foto…

Här kan vi se Martin i full fart med spritsen!

Fantastisk fotograf va? Han kan inte bara fotografera utan han är kunnig i mat och bak också!

Han berättar att han är rätt van att få rycka in i köken hos dem han samarbetar med vad gäller kokböcker. Här hos oss blir han väldigt förvånad, allt är minutiöst in i minsta detalj förberett (känner mig som Charles-Ingvar Jönsson), dock får han gärna spritsa då jag mer eller mindre aldrig gjort det…

Får jag skrävla lite?

Martin som jobbat som proffsfotograf i över 10 år, säger på torsdag förmiddag med en överraskande ton i rösten ”vilken organisation!?”. Han trodde nog att komma till en ”förstagångsbakboksförfattare” skulle innebära en viss oorganiserad författare…

Han får nog sitt livs överraskning, där står vi dottern och jag i var sitt förkläde, redo och taggade till tusen och superförberedda!
Min enda tanke var att hans upplevelse av denna bakbokstillverkning inte skulle vara den sämsta han upplevt i alla fall.

Men inte min vildaste fantasi kunde jag tro att vi skulle visa oss vara bäst!? Under hans över 10 år i yrket så har han aldrig upplevt något så välorganiserat och välplanerat! Joo, bara när han lagar mat och bakar själv inför reklamfoto för ICA eller Expressen mfl, då är det organiserat som så här, sa han… Han fick heller inga pauser och dödtid,  utan fick ta sig paus…
Då bakverken är mat så blev lunchen smakbitar av lite av varje, Martin smakade på mycket och kunde inte tro att detta var lågkolhydrat, det smakade traditionellt tyckte han.
Gott betyg tycker jag 😉

Ett stort tack riktas till min dotter Elisabeth som har en stor del i detta och det var bla hennes idé om att skriva upp varje bakverk och vad som fattades, vilka det ska kräm på, vilka som ligger i frysen, och vilka är fotade och klar mm mm. Ni skymtar henne bakom spritsen. Vid ett tillfällle när jag inte var i närheten sa Martin till Elisabeth att han var djupt imponerad av henne och hennes förmåga att samarbeta så väl med sin mor och organisationsförmågan.
Ja, vi jobbar fantastiskt fint ihop dottern och jag! Stor varm kram och jag älskar dig Elisabeth!
Jag är så stolt över henne, hon tillverkade ett par jättesöta hallonillustrationer som visade sig ha ”Bonnier kvalité” då dessa får vara med på ett hörn i boken, håll era korpgluggar öppna för dem, ni som köper boken. Inte illa för en 20 åring att få sina första illustrationer publicerade i en Bonniers bakbok. Hon är ju dock utbildad i konst och är väldigt konstnärligt lagd.

Nogskrävlat…

Självklart behövs också blommor! Jag och dottern inhandlade blommor för 1000 kr, här ska inte fattas något när man står och väljer blommor till ett festbord!
Eller hur!?

Jag älskar ju blommor, och Martin fick  hejda mig några gånger när jag tyckte att just denna blomma skulle väl vara fin till. Joo sa han, men vi kan inte ha blommor i alla bilder…
jag kan 😉

Trevligt dock att få lov att vara med och styla fotona och att det lyssnades på mig, det vart jag förvånad över. Bilderna i boken som Martin tagit är verkligen mig!

 

 

Dottern fick sedan njuta av en bukett pastellrosor i sitt rum senare och i vårt vardagsrum fick en vit bukett stå och pryda sin plats i burspråket. Många delades också ut tillsammans med några goda bakverk till alla vänliga själar som lånat ut porslin mm. Tack till alla er!

För den observante, så ser man att det är toan som fick agera ”blomsteraffär”, inte ofta den toan doftar blomsteraffär….

För den ännu mer observante så ser man att där står lite porslin, närmare bestämt Flytande blå, lånat av svägerskan Maria.

Varför ha det där på toan, kanske någon undrar?

Den storyn mm kommer senare…

 

 

 

4 kommentarer

  • Aaahaa en blomälskare till! 😀
   Den kommer att komma ut på fler nätbokhandlare ex Adlibris, kan man handla därifrån och få sänt det till Danmark? Borde gå tycker jag.
   Den bör finnas from 13/3-12 på flertalet nätbokhandlare. 🙂
   Den bör också gå att förbeställa här framöver, så fort jag får veta något om när det är möjligt lär bloggläsarna få vet. + att det jag vet NU är att Bonnier Fakta kommer ge alla trogna bloggläsare boken till ett specialpris, så att prenumerera på bloggen är bra!
   STOR KRAM
   Mariann

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
   Jag med ska erkännas, just nu när vi bakar bläddrar vi i en pärm eller så får vi leta på datorn, ska bli trevligt att bläddra i en bakbok!
   Tack för att du gillar mina recept och jag hoppas bakboken kommer ”smaka”.
   Stor kram från Mariann och varmt välkommen hit igen!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*