4 portioner
250 gram väl avsköljd och avrunnen och lätt urkramad keso
2 dl grädde
1 msk sötning Bakery+
0,5 tsk vaniljpulver eller 1st vaniljstång
2-3 gelatinblad + 1 dl grädde
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Skölj keson väl i kallt vatten och låt den rinn av, eller krama ur lite lätt vätskan väl.
Vispa grädden 2 dl (inte för lös) med sötning.
Värm upp 1 dl grädde med vaniljen och smält sedan gelatinet i den, låt svalna.
Blanda sedan ner gelantingrädden i den vispade grädden och blanda ner keson väl.
Skeda upp i sköljda portionsformar och ställ kallt tills den stelnar, stjälp sedan upp för servering eller ät ur portionsformen.
Eller lägg upp i en stor skål och låt stelna och servera ur skålen.
Serveras med fördel till några smälta bär, lchf-sylt eller färska bär.
Varför inte ta med dessa på utflykten eller till stranden eller varför inte som litet gott mellanmål till barnen?
©MariannAndersson
risifrutti har jag aldrig ätit men däremot brukade jag redan innan LCHF-tiden äta gräddfil med keso till jordgubbarna, gott och mycket enkelt, bara att blanda ihop;)
Vi kunde ge ungarna lite risifrutti som mellanmål eler snacks…
Man trodde ju det var nyttigt, många idrottsmän och kvinnor gjorde ju reklam för det 😉
Men de ville ju bara tjäna pengar inser man nu 🙁
men denna risifrutti är ju äkta på riktigt 😉
Hej Mariann!
Vill du prova att göra detta recept med shirataki ris? Hör av dig isf!
mvh
Miracle Noodle Scandinavia
Det gör jag gärna, jag mailar dig.
Kram från Mariann
Jag brukar göra en variant som går på ett kick. Hårt vispad grädde blandas med keso (utan sköljning eller kramning) och så sötar jag lite. Ibland lyxar jag med mandariner i. Går snabbt och är gott!
Den här varianten med gelatin var ju iofs intressant.
Du får prova när du har lite tid, för snabb kan man ju inte säga att den är 😉
Testade denna ikväll, supergod!
KUL! 😀
Vi äter inte gelatin då vi inte äter gris, går det att utesluta eller byta mot något annat? 🙂
agar agar brukar veganer byta gelatinet mot, bör funka lika bra. 🙂
Väldigt gott ! Min nya favvo både som frukost (och mellanmål lite då och då ) med tinade Blåbär . Har inte vetat att keso var sååå gott ! Stort tack ! : )
KUL!!! och varsågod 🙂
Ett tips för matsäcken, använd bägarna som man köper CF, Keso el.dyl i, då kan man bara kasta dem när man ätit upp …. givetvis kastar man dem i ”därför avsedda kärl” 😉
WOW! Görbra tips ju!! 🙂
Även keson säljs av ARLA och är då förståss en GMO-produkt
Det vet jag inte, bäst är som sagt att själv kontakta producenter och ställa sina frågor, även att goggla bruakr vara bra 🙂