1 blomkålshuvud
50 g smör
3 dl grädde
3 ägg
salt och peppar
paprikapulver och lökpulver
1-2 msk tomatpuré
1-2 dl god riven ost
Gör så här:
1. Smält smör i en ugnsfast form och lägg i skivad blomkål
2. Strö riven ost över blomkålen och vispa samman grädde, ägg och kryddor och häll över
3. Grädda i 175 grader i ca 45 min eller tills blomkålen mjuknat.
Servera till stekt eller grillat kött och fisk
ca 3-4 portioner
Mycket god gratäng som förgyllt min vecka. Gjorde på ett huvud och det blev ju många mål det :=)
Helt klart mitt favorit tillbehör hitills….känns som om man äter en god krämig potatisgratäng varje dag. Fest alla dagar med andra ord.
Undra hur många kolhydrater den innehåller.
Hejsan!
Ja denna blev ovanligt lyckad! 😀
kan ju inte vara några väldiga mängder tänker jag…
Kram Mariann
Gjorde blomkålsgratängen idag. Det blir nog en återkommande delikat rätt på mitt bord.
Jaa den är jättegod 🙂
Hur många portion handlar det om i recepten?
jag skulle tro att det är lagom till 3 kanske 4 portioner. 🙂