Liten god LCHF-cheesecake till kaffet!
Ingredienser till pepparkaksbotten:
100 g smält smör
2 msk sötning Bakery+
2 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex-strö
0,5 msk fiberhusk
1,5-2 msk pepparkakskryddor
ev lite malda pommeransskal
Cheesecaken:
3 ägg, separerade
3 dl vispgrädde
200g creamcheese
2 msk Bakery+
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Smält smöret
2. Blanda alla torra ingredienser väl och häll i smöret och blanda.
3. Häll degen (lite smulig) och tryck ut lite lätt i en springform ca 22 cm i diameter.
4. Grädda i 10-15 minuter i 175 grader. Ta ut och kallna helt. Förbered fyllningen.
5. Vispa gulor, vaniljpulver och sötning, blanda sedan ner cream cheese.
6. Vispa vitorna till hårt skum
7. Vispa grädden lätt.
8. Blanda, vispade gulor med grädden och vänd sist ner äggvitorna.
9. Häll creamcheesesmeten över den kalla pepparkaksbottnen. Pudra över kanel.
10. Ställ i frysen i fem timmar. Låt kakan stå ute rumstemp i ca 20-30 min innan servering.
©Mariann Andersson
Denne så fantastisk ut 😀
Hejsan Janicke och jätte välkommen hit! 😀
Dena är jätte god, ibland är det gott med något lite fruset 🙂
Kram Mariann
Tror du det funkar utan kryddor eller har du något förslag till annan kryddning? jag gillar inte pepparkaka…….
skall creamcheesen i under steg 8, före vitorna?
Hälsningar Eva
hej!
Jag ahar lagt till cream cheese och återigen tack för hjälpen! 🙂
Uteslut kryddorna bara och ta lite vaniljpulver. Kokos kan säkert också vara gott i och på.
Vad är ”fibrex-strö” för nånting?? Ser supergott ut!
Hejsan!
Fibrex strö är skorpströ varianten av fibrex flingor. Jag tror det är Finax som säljer detta. Man kan säkert mixa flingor annars. 😀
Kram Mariann
För oss med stevia socker och sukrin, vad blir det för dosering? Eller måste det vara sötrix flor i pepparkaksbotten?
Nix, det msåte inte vara sötrix-flor, det går lika bra med sukrin flor eller bara sukrin strö.
Har du steviasocker (steviavital) tycker jag du tar 0,25 msk i varje del och 2 msk sukrin i varje del.
Så smarrigt! Har tänkt på en sån kaka till jul, men ska ha lingongelé på toppen. Eller lingon i gelatin typ som lock!! Nlrsk ostkaka har alltid gelélock så jag tänkte att det säkert är gott med lingon på toppen!!
Tack för massa inspiration c”,)
Varsågod!
Det står ”liten” cheese cake, men vad betyder det? Hur många kan den tänkas räcka till med normalstora bitar?
Du kan nog tänka till 8 el 10 pers