Ang agendor…

Är det inte så att alla har en egen agenda när det kommer till forskning och lobbying?
För någon vecka sedan var det ju bröd-spannmålsindustrin som  var i farten och Hr Gröön…

Nu är köttlobbyn på tapeten och sägs ligga bakom dieter!?  journalisterna som skriver detta har visst också en egen agenda 😉 de vill nog promota sin bokutgivning…

men då LCHF förespråkar ren mat och ekologisk så är det i första hand gräsbetes som ska ätas och  där vet väl alla att miljön främjas!?
Går inte åt mer energi än att odla 1 kg bönor mot 1 kg kött. Dock behöver bönorna fraktas långa sträckor, mitt gräsbetes kommer från Onsala halvön… för att inte nämna den ohälsa (mindre bra för miljön) som skulle uppstå om alla levde bara på bönor, fast då skulle ju läkemedelsindustrin gnugga händerna… miljön gör det inte

Jag är dock medveten om att många inte prioriterar gräsbetes och därmed prioriterar man varken sin hälsa och sin närmiljö heller.
Men det är ju en annan diskussion.

Sedan detta att vi äter mer kött är helt fel, jag har aldrig hört någon av företrädarna inom LCHF säga att vi ska äta mer kött/protein, det är snarare så att man menar på att det är fetthalten/delen som ska öka.

Sedan är heller inte LCHF en bantningsdiet.

 

7 kommentarer

  • Hej och välkommen hit! 🙂
   Jag har inte hört någon av läkarna inom LCHF säga att vi generellt ska ta tillskott av folsyra.
   De tillskott man brukar nämna är D vitamin och möjligen omega 3.
   Är man gravid kanske man ska ta tillskott av folsyra.
   kram och välkommen hit igen
   Mariann

 1. Varför hålla på och göra mat till nån sorts kvasivetenskapligt mumbo jumbo? Många LCHF anghängare verkar ju närmast besatta av att försvara detta. Påminner om sekter.

  Ps. Man behöver inga tillskott alls om man äter blandat. Att LCHF behöver det visar ju att ni är fel ute. Ds.

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 🙂
   Nej vi brukar inte tycka att vi måste ta några tillskott alls. Dock lider visst alla i Sverige av liten brist i folsyra.
   Sedan är det också så att äter man blandat och industriuppfött och mkt vegetabiliska oljor så får man ett överskott på omega 6 och då kanske man kan behöva omega 3.
   Dock föredrar jag att alltid äta gräsbetes och vlld fisk att jag tar aldrig omega 3. Jag tror inte heller att det egentligen hjälper att trycka i sig omega 3 och ändå hiva ner i massor omega 6, bättre att äta rätt uppfödd föda.
   Sedan kommer vi till det enda tillskott jag anser man måste ta och det är vitamin D. då vi nuförtiden inte är ute och jobbar i solen och cokså använder superflitigt solskyddsmedel så gör det att alla lider en brist på just D vitaminet.
   Men annars håller jag helt med dig. Vi behöver inte en massa tillskott.
   Varmt välkommen hit igen!
   Mariann

  • Tvärtom, så behövs det mindre tillsatt kosttillskott på en LCHF kost! Vi har bättre kvot mellan Omega 6 och Omega 3 och eftersom vi hellre äter mättat fett så har vi mindre fria radikaler i kroppen! Enzymer och hormoner är i bättre balans (de flesta dåliga magar blir bättre på LCHF kost!) så många skippar sina mediciner på LCHF. För att inte tala om alla diabetiker som blir bättre av LCHF. Slump? Knappast.
   LCHF kost är en naturlig kost så som vi faktiskt ätit innan jordbruket kom och mao så som våra kroppar är designade för och mår bäst av, sedan kan man förneka det hur mycket man än vill – för att det är gott att äta socker! =) (bröd, pasta, ris, potatis etc.)

 2. Hej hej, vill börja med att säga att jag verkligen gillar sin blogg! Nu ännu mer. Du är den enda jag har märkt som tar upp detta med att LCHF förespråkar närproducerat och ekologiskt kött.
  Men jag tror att det är som du skriver, tyvärr följer inte alla just de direktiven:-/ Mvh Sofie

  • Hejsan Sofie och varmt välkommen hit! 😀
   Ja för mig är det viktigt att ”löpa hela linan ut”
   Vi kan inte prata ”äta sig till hälsa” och äta dessa industriuppfödda djur som är stinna av omega 6 och en massa annat onyttigt för oss.
   Så för mig är närproducerat, ekologiskt och gräsbetes oerhört viktigt.
   Jag köper allt vårt kött och fisk från ekobeställarna.se i Gbg och jag inser att jag har tur, och också tur att jag förstår vikten av detta. 🙂
   Hälsa för mig är hälsa för mig och jorden och allt liv på den, jag kan aldrig sätta mig utanför ”systemet” för jorden, och allt och alla är på ett vis Ett.
   Kram och tack för att du uppskattar bloggen och framförallt att det finns fler som tänker eko och närproducerat, det skapar hopp!
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*