Ingredienser
3-4 grillade marinerade kycklingfileer i mindre bitar
1 purjolök i skivor
1 knippe fryst sparris i bitar
2 dl grädde
1 dl smetana
1,5 dl riven god ost
40 g smör
salt och peppar
2 ägg
Gör så här
1. Lägg bitar av kyckling i en ugnsfast form och lägg över sparrisen.
2. Fräs purjon i smöret och slå på grädde, smetana och krydda upp, låt koka samman. Stäng av plattan.
3. Lägg den rivna osten att smälta med i den varma såsen.
4. Rör i ett ägg i taget och häll blandningen över kycklingen och sparrisen.
5. Grädda i 175-200 grader i ca 25 minuter, eller tills rätten fått färg och såsen ”stannat” något.
Tips: hetta upp kycklingen med chilipulver, paprikapulver och vitlök som variation.
En god sallad till är jätte gott!
Smarrigt 😀
Jätte välkommen hit! 😀
Kram Mariann
Var får man tag på smetana?
hej och ett jätte välkommen hit! 😀
Du hittar smetana i vilken matvaruaffär som helst, det är ungefär som creme fraiche fast den har 42% fetthalt! 😀
Kram Mariann
Ursäkta Mariann men vad är ”smetana”
Jag är ganska ny i LCHF
Hej och välkommen hit! 😀 Vi köper alltid laktosfritt och det är i de hyllorna som jag främst sett smetana, kanske smetana bara finns i laktosfritt, jag vet inte. Men det ju alltid lika bra med Creme Fraiche. Kram och välkommen tillbaka! Mariann.
Sorry, såg inte frågan innan. Har aldrig sett något som heter smetana