Jordgubbar!

I Sverige har vi en så kort säsong med de svenska jordgubbarna, att vi i familjen frossar lite i dem just nu. Midsommar är ju också i antågande och det betyder jordgubbstårta på allas bord!

Vinterns jordgubbar i små askar smakar inte mycket till jordgubb, kan användas som dekoration mest. När det ska till jordgubbar på vintern tar jag mest de frysta och gärna ekobeställarnas svenska ekologiska spann. Äkta vara har en artikel om pesticider och jordgubbar, ingen rolig läsning. Man får helt enkelt leta ekologiska gubbar!
Jordgubben innehåller ju dock en del kolhydrater…

Hur gör ni nu under säsongen, äter sparsamt? Inte alls? Eller frossar lite?

 

 

10 kommentarer

 1. Vi unnar oss också lite jordgubbar när det är säsong. Har lyckan att bo så jag kan få tag i ekologiska och de smakar ju verkligen mycket mer, om man bra äter lite kan man unna sig det bästa!
  Jag tycker det är lite synd att precis allting finns året om! Tycker det är en glädje i att vänta på säsongsvarorna, det smakar så mycket bättre när man har väntat!
  Fast nu ska det visst vara färska jordgubbar på julafton, kräftor året om, sparris mitt i vintern…..

 2. Visst är det gott med jordgubbar! Eftersom jag odlar egna ekologiska jordgubbar, så äter vi en hel del under säsongen.
  Jag försöker leva efter säsong, eftersom jag tror på att grönsaker och frukt som växer i omgivningen i den del av världen där jag bor och lever, ger bäst näring till min kropp.

 3. Då jag är relativt ny på detta med LCHF så ser jag mig fortfarande vara i testperiod. Lever inte superstrikt och äter därför kanske lite mer jordgubbar än vad de flesta andra gör. Det är ju så gott och säsongen är ju så kort.

  Ekologiska jordgubbar vet jag inte ens var jag skulle hitta.
  Köpte innan säsong gubbar från Holland och de smakade underbart, söta och fina. Sedan kom de svenska. Det var skånska gubbar och de smakade ingenting.
  Så, det är inte helt lätt detta med jordgubberiet.
  🙂

 4. Jag är mitt i en viktnedgång och känner att jag inte riktigt vill äta så mycket bär just nu, så på midsommar tänkte jag servera pannacotta i små kaffekoppar till efterrätt och ha en ”jordgubbsspegel” ovanpå. Då blir det lite smak från bären i alla fall. Sen får resten av släkten gärna komplettera med jordgubbar och kondenserad mjölk i skål som de brukar, om de vill.

  • Precis! man måste anpassa sig var man är och ibland så kan man äta mer och ibland mindre.
   Låter gott med en sådan pannacotta med jordgubbsspegel! 😀
   Kram Mariann

 5. Jo jordgubbar unnar jag lite säsongen är ju så kort …är ny på detta med Lchf så jag undrar om du har något smaskigt recept på jordgubbsmarängtårta eller maräng bakelser ? vill ha något att bjuda på i midsommar då den klassiska gräddtårtan inte funkar nu 😉 Tack för en toppen sida med mkt bra och goda recept MVH Lindha 🙂

  • Hej och jätte välkommen hit!
   I min framtida bakbok kommer det komma goda tårtbottnar!
   Jag har ju här på bloggen flera tårtrecept marängbaserade, kanske de kan fungera?
   Kika i kategorin bakverk och även i desserter hittar du recept.
   Kram och varmt välkommen tillbaka!
   Mariann

 6. Vi har några få plantor som vår yngsta dotter älskar att inventera varje dag. Så några slinker allt ner, men vi har inte märkt något negativt på vikten eller sötsuget. Och de är verkligen supergoda!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*