Kokt torsk med Sandefjordsmörsås
Ingredienser för 2 portioner:
500 gram torsk, eventuellt krokfångad torskryggar som här, eller annan vit fisk lämplig för kokning.
salt och cirka 8-10 svartpepparkorn
cirka 1- 1 1/2 liter vatten
Smörsåsen
1/2 decilter grädde
2 matskedar persilja
150-200 gram smör i kuber
lite salt och en doft av vitpeppar
Broccoli
Gör så här
Koka ryggarna i lättsaltat vatten och pepparkornen, cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken på torsken.
Smörsås
koka upp grädden och persiljan ordentligt. Sänk värmen på plattan till det lägsta, eller ta ifrån plattan om det inte är en induktionspis.
Vispa sedan i smöret bit för bit. Låt den ej koka igen.
Servera torsken med kokt broccoli och denna jättegoda sås.
Detta ska jag testa! Ser ju fantastiskt gott ut!
Måste bara säga, vilken god sås! Min 4-åring tyckte att mamma gjort en fantastisk god fisksås.
Hejsan!
ja den är jätte god! 🙂
//Mariann
Gjorde denna till maten nu ikväll och oj så god den var!! Kommer definitivt att göra denna fler gånger! 🙂 Tack för receptet!!
Ja denna sås är gudomligt god 😀
Ser gott ut!