Kokt torsk med Sandefjordsmörsås

Kokt torsk med Sandefjordsmörsås

Ingredienser för 2 portioner:
500 gram torsk, eventuellt krokfångad torskryggar som här, eller annan vit fisk lämplig för kokning.
salt och cirka 8-10 svartpepparkorn
cirka 1- 1 1/2 liter vatten

Smörsåsen
1/2 decilter grädde
2 matskedar persilja
150-200 gram smör i kuber
lite salt och en doft av vitpeppar

Broccoli

Gör så här
Koka ryggarna i lättsaltat vatten och pepparkornen, cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken på torsken.

Smörsås
koka upp grädden och persiljan ordentligt. Sänk värmen på plattan till det lägsta, eller ta ifrån plattan om det inte är en induktionspis.
Vispa sedan i smöret bit för bit. Låt den ej koka igen.

Servera torsken med kokt broccoli och denna jättegoda sås.

 

 

6 kommentarer

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*