Vilka kakor-pajer-tårtor saknar ni?

Nu öppnar jag ett inlägg igen om vilka kakor-pajer-tårtor ni skulle vilja få omvandlade till LCHF recept.
Jag har haft en tidigare sådant inlägg. Men det gör inget om det nu blir dubbla önskningar!

Ni kanske har specialrecept liggandes i byrålådorna, mormors favoriter osv osv.

Lägg in de här så ser vi om de kan få hamna på bloggen eller om de kan komma med i en bakbok i framtiden.

Kram på er alla baksugna! 

91 kommentarer

  1. Hej!
    Jag fick hem min kokbok i förra veckan och igår bakade jag semlorna.De blev jättegoda, men jag plattade till dem för mycket så det blev ”semmel-macka” 😉
    Jag skulle vilja ha recept på Prinsesstårta!!
    Tack för en bra sida med mycket fina recept!
    Mvh Katarina

    • Hejsan!
      ja man kan käka semmelmacka, för smaken är där även om de blir lite platta 😉

      Noterar ner Prinsesstårta, dock ej grön!
      Kram Mariann

  2. Haha ja, jag minns Princesstårta från tidigare inlägg 🙂
    Någon form av marängtårta.. antingen Pavlova, eller en med choklad i.
    Och kanske biskvier.
    Går det att göra munkar?

    • Prinsess är återkomande får nog ta fatt i den , det är sonens favorit också han fyller ju i Maj kanske ska göra en till honom då?
      Denna maräng som ännu nte vill sig… verkar vara omöjligt 🙁
      Jag ahr ju gjort en maräng och choklad på bloggen, för det var vad det blev då många ville ha maräng och choklad förra gången 😉
      Munkar, borde funka med koksomjölet ska grunna…

    • Du får gärna friska upp mitt minne, 😉 jag har några cheesecakes uppskrivna, men minns just inte vilken som är ”din”.
      Är den ditt egna recept?

    • Inga problem där! Baka mitt ljusa rostbröd i en rund form eller i en brödform och gör tårta och stubbe!
      Var bara noga å checka brödet och gräddningstiden.

    • Man skulle kunna baka den med stevia o erythritol sedan är den ju bakad i övrigt som våra bröd med bakpulver, ska grunna..
      dock får man ju inte den goda rågsmaken…

    • Det blir just svårt att få till den gröna färgen då ajg inte vill använda karamellfärg.
      Så just grön vet inte jag hur det ska gå å göra den…

  3. Jag vill ha en schwartzwaldtårta! Jag får aldrig till nån bra maräng som är tillräckligt krispig. Får bara sån seg tunn som jag får göra en variant av budapeststubbe på. Så det vill jag ha! Går det att få krispig maräng utan socker?

  4. Wienerbröd vore ju gott!
    Croissanter är inte heller dumt…

    Får hem en laddning från LCHF butiken inom kort. Då ska det bakas! Mazarinerna såg riktigt goda ut i boken 🙂

    • Båda desa är ju lite krispiga och wienerbröden ska ju kavlas in smör, det är ju bra, emn att kavla clhf degar går inget vidare om det inte är väldigt mkt mjöl i och då blir de väldigt torra… så lessen men jag tror inte det kommer gå något vidare.
      OM du rpovar på att baka något av dem och lyckas SÄG FÖR SJUTTON GUBBAR TILL!

    • ja du tyvärr har du rätt, vi är lite begränsade, detta med knäck och kola funkar inte så bra då det är sockret som ombesörjer det knäckiga 🙁
      därför får man inte hellr krispiga kakor eller maränger eller det här knäckiga på pajbottnar…
      vi kan få väldigt fina bakverk,men inte just detta 🙁 visst är det en sorg… men…
      Kram rån Mariann

  5. Rosa kan man väl få med rödbetsspad? (Och det krävs ju pyttemängder). Man kanske kan använda nässel- eller spenatspad för att få grön färg?

    • Hej och välkommen hit!
      Nix, den blir omöjlig tyvärr (är en gammalfavorit hos mig också) det går inte pga av att kola går inte att få till utan socker och sirap.
      Så så är det… 🙁
      kram från Mariann

  6. petit chouxer! Det har grämt mig att inte kunna frossa i det nu när jag äntligen får äta grädde utan att skämmas.
    Borde väl inte vara omöjligt att få till med kokosnötsmjöl?

  7. Instämmer med tidigare kommentarer, princess- och Schwarzwaldtårta är himmelska men även Williamtårta som varit min favorit 🙂

    Tack för en trevlig blogg och härligt inspirerande bakbok.

    • Hejsan!
      tack för att du gillar både blogg och bok! 😀
      Deb tårtan blir ju lite svår, då päron inte ingår i en LCHF, men för den som kan göra avsteg och äta frukt så 😉
      Kram från Mariann

  8. Kan man inte färga med blåbär, det är väl en bra färg som sätter sig bra, man kan väl kalla den Prinstårta istället och göra rosen vit, blir väl vackert 🙂

  9. Nu är det tjatiga Jaana här igen.
    Citron och chokladpajen är en fullpoängare!!
    ”To die for”.

    Den som inte bakat den har missat något alldeles ljuvligt.

  10. Nu har jag röstat på ditt bidrag i vaniljimports tävling.

    MEN, den där Vaniljkladdkakan lät himla god som dom också hade med. Kanske du kan göra om den till en LCHF variant? Tack.

  11. Barer, mellanmålsbarer, med nötter och ev choklad, kanske blåbär. Saknar sådana. Det finns typ allevo, naturdiet, maxim, etc. Alla jättesöta. Jag skulle vilja ha en salt variant också
    Kram, Karin

  12. Har länge funderat på om det går att göra om mormors recept på kolakakor till en LCHF variant – kan man kanske ersätta den ½msk:en sirap med lite jordnötssmör för få lite ”knäckighet”.

    • Prova att byta vetemjöl mot kokosnötsmjölet och ta just i dessa nötter. Dock blir det nog inte krispigt mer än av just lite ”nötbitar”, för kokosmjölet och utan socker blir ju mer ”mjuka” småkakor.
      Kram från Mariann

  13. En lite gammeldags tårta som kanske går bra att göra LCHF är tvåvåningstårta (eller Märtas tårta som jag också sett den kallas). Då behöver ju inte ”maränglagret” vara superkrispigt.

  14. Jag älskar citron & marängpaj och skulle gärna se en version av den. Kan man göra italiensk maräng lchf? Sen älskar jag alla pajer men det är svårt med lchf då frukt osv inte är riktigt 100%igt bra. Goda småkakor vore också bra. Jag älskar den mjuka pepparkakan från din bok. Så mättande och hur god som helst.

    • Hejsan!
      jag ska notera ner dessa önskemål och kolla upp italiensk maräng.
      Småkakor är lite knivigt för amn får de inte så lägg att hålla ihop eller så blir de lite mer mjuka. Det är ju avsakandena v socker soms kapaar detta problem.
      pajer med frukter är också lite svårt, visst kan man ändå göra det och äta ytterst lite och sällan. Jag tänker ananspaj som är så god dock är det ju ananas i sockerlag man använder där, men om man rev färsk anans borde det ändå gå och söta med vårt socker.
      har du rpovat cotron- och limepajen bken, den kommer du annars å gilla. Den blev en favorit på Bonneir redaktionen 😉
      kram från Mariann

  15. Innan jag började med lchf letade jag i flera år efter en särskild sorts skorpor, Olof Askunds hette dom och de finns inte att få tag på längre. De var helt oöverträffat goda. Lite ”knalliga” med smak av både kardemumma och pomerans tror jag. Graham och en aning söta men kunde funka som ostunderlägg. Jag fick tips om den ena efter den andra ”världens godaste skorpa” men ingen var som denna. Jag har letat recept för att göra dem själv men inte hittat något.

    Nu har jag bakat lchf.kex/kakor med rostat hasselnötsmjöl (bla) och kände att smaken kanske inte var lik mina saknade skorpor men hade samma kvalitet, på något sätt. Kanske kunde man göra nåt slags lite tjockare och torra och en aning grova (tuggmotstånd) kex med krydda av pomerans och kardemumma. Pomerans är väl kolhydratrikt gissar jag men det rör sig ju om mycket små mängder så det borde inte vara någon fara. Vad tror du?

    Om jag lyckades få till en ”Olof Askund lchf-tolkning” så skulle jag få med min motsträviga familj, tror jag. De saknar också denna gudomliga skorpa.

    • Precis som du säger pommerans anävnder man i så liten mängd att ajg är övertygad att det inte ens ger utslag på vågen. Så prova du tycker ajg. Låter gott med pommerans och kardemumma ihop! Lite tugg bruakr man ju kunna uppnå med lite fibrex 🙂
      Ifall du lyckas så får du gärna ge mig receptet så kan jag publicera det här som ditt ”Måttaskorpor”!? 😀

      • 😉 – ja det vore nåt… Tror aldrig jag kommer att få till nåt sånt – jag bakar kanske fyra-fem gånger om året så då hinner man inte experimentera så som man väl måste göra för att kunna producera nya recept…

        Jag hade hoppats att du (eller nåt anat bakproffs” skulle sitta inne med ett snabbt och enkelt svar! 😉

        Jag kan inte tänka mig att vår familj är den enda som letat efter de där skorporna! De såldes överallt för en tio-tjugo år sen. Gula papperspåsar med lite nostalgisk framtoning. Stod i staplar i snabbköpen. de var dyrare än andra skorpor men inte svindyra. Jag har läst mig till att bageriet köptes upp av Pågens och de själva hänvisar till sina kardemummaskorpor vilka är något HELT annat än Olof Askunds…

        Men jag ska prova – blir de hyfsade utan en massa olika försök så skickar jag receptet till dig!!

  16. Munkar!!!
    Såna där runda med hål i mitten. Jag bara älskar dom och skulle verkligen vilja finna ett LCHF recpet på dom.

    • Svåra då drömmar smälter i munnen på grund av potatismjölet som ju går bort… 😉
      men en vaniljsmåkaka finns ju i bakboken om man bara hoppar över hallonen och trycker till med ex en gaffel så får man en annan kaka

    • Hejsan!
      Nix, inte hunnit testa ngåra biskvier, jag är inne i att testa annat inför eventuella nya böcker. 😉
      men dessa skorpor har jag på listan to do… och biskvierna ligger där också 🙂
      Många efterfrågar skorpor får ta mig i kragen snart…
      kram från Mariann

  17. Jo, jag undrar lite om det finns något som smakar lakrits som är ok att baka LCHF med? Lakritspulver verkar vara rent?

    När det gäller biskvier så har jag smakat biskvi en gång där chokladsmörkrämen var smaksatt med lakrits – ljuvligt för en lakritsälskare.
    Har också sett pannacottarecept med lakritspulver.

    Jag bakade din tigerkaka häromdagen, jag tror att den blir ännu lite bättre om man river i skal av apelsin och kanske pressar i lite apelsinsaft, apelsin och choklad är ju så gott ihop. Ska testa det nästa gång. Men härnäst på tur står citronkakan och då tar jag nog i lite blåbär i smeten.
    För övrigt så har jag idag tagit resterna av tigerkakan och höftat ihop det med osaltat smör, lite mer sötrix+stevia, kakao och smaksatte med lite kallt kaffe. Smeten smakar jättegott, står i kylen nu för att få bra konsistens att rulla till små bollar, ska rulla några i kokos tänkte jag och så doppa några i choklad. Tänkte de kan vara bra att ha i frysen och ta fram till en eftermiddagskaffe på helgen. Grunnar lite på om jag ska ta i lite hasselnötsmjöl för lite crunch, eller om jag helt enkelt ska rulla några bollar i det.

    • Låter gott med sådana bollar ! 🙂

      Borde funka med laktispulver, kan väl inte väga mkt heller om det nu innehåller mkt kolhydrater tänker jag.
      KRAM från Mariann

      • Bollarna blir ungefär som en delicatoboll i konsistensen. Jag har rullat dom ca 2,5cm i diameter, det blir lagom ”bite-size”. Med kokos på blev det jättebra, med hasselnötsmjöl smakar det väldigt mycket hasselnöt. Så det blir flest i kokos.

        Lakritspulver borde ju inte innehålla mycket kolhydrater i sig och det är ju typ 1msk till 5dl grädde till pannacotta och det blir ju lätt 6port, ev. fler.

  18. 🙂 Ursäkta att jag fortsätter att tjata om mina drömmar men jag kan inte låta bli. 😉

    Det här receptet är det jag brukade baka efter och det borde väl gå att göra om till LCHF??

    200 g smör, 1 1/2 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 5 dl vetemjöl, 1 tsk hjorthornssalt.

    Inget potatismjöl i mitt recept. 🙂

    • Prova vet ja!!
      Om du bara tar 100g smör ( för att inte ödsla), sötning, 1 tsk vaniljpulver och ta 1-1,5 dl kokosnötsmjöl och 1 tsk hjorthorsalt
      Så borde det i alla fall bli kakor ;)Typ roskakorna. Vet inte hjorthornsalt gör att det blir drömmar?
      kram från Mariann

      • Generellt hur mycket kokosnötsmjöl har man jämfört med vetemjöl? 1/3 del?

        Sukrinet borde man kunna ta ca 1/2 av vad dom har strösocker eller ska det vara ännu mindre?

    • Hejsan och välkommen hit!
      Laggt till recept listan, de är inga problem att göra, har dock inte fått tummen ur bara…
      Stor varm kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*