23 kommentarer

 1. Hej!!

  Guuuud så fiiiin. Jag har inte köpt boken än…ska SÅKLART göra det!!
  Jag undrade nu om jag får länka vidare på min Facebook?

 2. Nu längtar jag ju ännu mer efter boken!! ; ) Tittar i lådan varje dag men får väl vänta tills den verkligen kommer : ) Jättefin bok, den kan du verkligen vara stolt över.

  • Hejsan och varmt välkommen hit!
   ja, vad bra att du såg det att det var en kampanjkod som ska fyllas i!
   Lycka till med bakningen när boken kommer hem till dig!
   kram från Mariann

 3. Hej!
  Tack för en jättebra blogg! Din bok ser väldigt spännande ut och jag har jättelust att köpa den! Men vi bor i norge och då blev det nästan 400 kr med frakt:( Har du någon ide om den kommer ut i norge också? Ska iallafall börja med dom recepten som står i ”bläddret”. Hälsning Anna

  • Hejsan och varmt välkommen hit!
   Det är ju inte helt omöjligt att den kommer översättas framöver till Norska och Finska, men just nu är inget klart på den fronten.
   Om den kommer säljas i I Norge, har jag ingen aning om.
   Kan en idé avara att köpa via LCHF butiken på nätet som nu säljer boken med mjöl för 254 kr, kanske de har bra frakt till Norge?
   Ennan annan tanke, är det så med alla internet bokhandlarna, Bokia och Adlibris också?
   Säg till igen om ingen av dessa är lösningar för dig så ska jag höra med förlaget hur detta kan lösas och om det går.
   Kram från Mariann

 4. Superfint verkligen Mariann! Stort grattis så himla kul att den verkar bli populär! Jag har såklart redan beställt och hoppas den hinner komma tills jag ska ha barnkalas i början av februari 🙂 Kram på dig!

 5. Recepten ser verkligen mumsiga ut!
  Jag ser att det behövs matberedare till vissa recept och det har jag ingen. Kan jag göra dessa bakverk ändå och hur gör jag i så fall?
  Tack för en fin blogg med massor av goda (i dubbel bemärkelse!!!) recept och tips!

  • Hejsan och varmt välkommen hit. .)
   Du kan ta elvispen, men se till att smöret är ordentligt mjukt så du får det väl blandat.
   Det är väl där matberedaren är bäst, att få allt väl blandat. Men om du tar elvispen och kör länge tills du ser att de är väl blandat så går det lika bra.
   Jobbigare bara 😉
   Kram Mariann

 6. Mariann,

  Tack för länken hit hos Kostdoktorn! Tyvärr får jag inte länken – bläddra i boken – att fungera. PDF-filen stannar vid lite olika ställen. Kanske min dator.

  Om du har just receptet på semlor någonstans vore det jättesnällt. Tänker köpa din bok – men blev nyfiken att jämföra ditt recept med Annika Rognebys i LCF-magasinet med Expressen i helgen, s. 68.

  Om inte ger jag mig givetvis till tåls till din bok kommer här i dagarna!

  Grattis igen till din framgång!

   • Stort tack!

    Dessa ser mer ut som ”vanliga” semlor – ska bli spännande att prova! Har förstått att kokosmjöl påminner mer om ”vanligt” mjöl – kanske därför?

    Har ikväll gjort semlorna från receptet i Expressen och det var gott, men för ”tungt” för semlor, men som ”vanligt” bröd blev de goda, men då behövs självklart inget ”socker”!

    Att de blev ”tunga” kan bero på flera saker, att jag själv ”malde” oskållade mandlar i matberedaren och därför inte fick det tillräckligt fint, och att jag själv mixrade lite med receptet. Tog exv. mindre fiberhusk – tycker nämligen att det ofta tar överhand och att det ”växer i munnen” och sen använde jag kokosnötssocker eller om det heter kokospalmsocker, som jag köpt på hälsokost. Detta består av kolhydrater/kalorier, men är samtidigt – som jag förstått det – mer ”naturligt” än annat sötningsmedel då det inte består av varken glukos eller fruktos. Sockersmaken blev oavsett mycket bra, inte för sött. Nu drog jag ned på sockret, då jag inte visste om/hur denna typ av sötningsmedel motsvarar sukrin – kokosnötssockret ser mer ut som rå/rörsocker, är brunt och lite kraftigt. Enligt paketet motsvaras 1 dl kokosnötsocker av 1 dl ”vanligt” socker.

    Har du provat detta socker – kokosnötssocker/kokospalmsocker? Vet du hur man ska jämföra det angående måttenheter med exv. sukrin?

    PS. Lär vänta ett tag med att prova ditt semlor-recept – eftersom jag precis ätit semlor, men återkommer framöver när jag gjort det!

    • Hej!
     Nej har inte provat det, och om ajg förstår det rätt är det inte ok att använde det inom lchf, då kan det diskuteras om det är lchf på riktigt.
     Läs gärna kommentarerna inne här hos Annika Dahlqvist.
     http://annikadahlqvist.com/2012/01/21/baka-lchf-med-kokosnotsmjol/

     Ang semlorna i expressen, så ser de inte ut som ”riktiga” aaemlor och ajg tror det möjligens kan vara mandelmjölet som gör detta. Kokosnötsmjölet är ju som vetemjöl 😉
     Att man sedan gör sina modifieringar av recept är ju vanligt, men då (om man ska vara ärlig) så har man ju inte bakat receptet ur expressen, man har använt det som inspiration. Gör man förändringar från originalet blir det inte som det ska, det kan gott bli bättre och det kan givetvis bli sämre.

     Det bästa när det gäller lågkolhydratsbakning är att förja receptet till ounkt och pricka, då blir oftast resultatet som det ska.
     Man kan minska på fiberhusk, det tror jag inte gör något i mina recept, men i ett mandelmjölrecept, ska man nog inte det, inte utan att ev då byta det till mer amnselmjöl eler expofiber.

     Jag ställer ibland upp på att omvandla recept för mina läsare om de undrar vad man kan göra istället, just fiberhusk gillar inte alla.

     jag hopaps min semla faller dig i smaken, den har fått betyg oma tt vara bättre än originalen, men om det blir så i din/er mun, det vet man ju aldrig. 🙂
     Stor kram och jätte tack!
     Mariann

1 trackback / pingback

 1. Chokladkaka | Marie´s violer

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*