Vaniljpulver

Äkta vaniljpulver består av enbart malda vaniljstänger och har en naturlig vaniljsmak till skillnad från vaniljsocker och vanillinsocker.
Vaniljpulver utan tillsatser

Äkta vaniljpulver är ett svart pulver som endast består av mald vaniljstång. Vaniljpulver är lika bra och god som vanlig vaniljstång men lättare att använda och dosera. Det innehåller inget socker, inga färgämnen och inga tillsatser. Det är alltså helt naturlig äkta vanilj och smakar mycket mera och godare vanilj än vaniljsocker.

I alla recept där vaniljsocker används så kan man byta ut det mot mellan en fjärdedel och hälften så mycket äkta vaniljpulver för att få lika mycket vaniljsmak. Därför blir inte äkta vaniljpulver så mycket dyrare som man kanske först kan tro eftersom man inte behöver ta lika mycket.

80% av världens export av vanilj kommer från Madagaskar. Vanilj kommer från en orkidé. De skördas omogna och sedan vänds och ”svettas” de i 3-4 månader tills de fått sin brun-svarta färg.

Vanilj är den dyraste kryddan efter saffran.

Näringsvärde: 1 tsk, ca 2 gr innehåller 6.78 kcal, 0 g fett, mindre än 1 g kolhydrater, 0 g socker, 0 g protein.

Lite bra info hämtat från recepten.se

 

5 kommentarer

  1. Dessutom MYCKET billigare än färsk vaniljstång eftersom en burk innehåller 5-6 stänger och kostar som ungefär 2 färska!

  2. Jag har hittat jättebra ekologiskt vaniljpulver 50 g för 95 kr på ravarubutiken.se där finns även andra bra lchf produkter även om butiken är inriktad på raw food.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*