Valio smör garanterat GMO-fritt

Valio-smör-3Skriver Kostdemokrati idag. De citerar svar från Valio så här:
”Citat: Dessutom tillverkas alla Valios produkter av mjölk
från kor som får foder vilket är garanterat GMO-fritt.

Detta säkerställs genom de kvalitetsavtal som Valio skriver med sina mjölkleverantörer och vari det stipuleras att GMO foder ej är tillåtet i någon del av produktionskedjan …

Detta innebär att vi vågar gå ut och påstå att VALIO’s produkter baserade på komjölk är fria från inblandning av GMO-foder, enligt vad vi menar på konsumentspråk ”GMO-fritt” och kan nu alltså, innan annat bevisats, hävda att vi har ett ”GMO-fritt” smör på den svenska marknaden”

Eftersom jag helst aldrig vill köpa Arlas produkter så köper jag oftast Valios osaltade smör för bakning, men Arlas normalsaltat EKOLOGISKA smör för matlagning.

Min fundering går nu på om det ändå är bättre att köpa Valios normalsaltade även till stekningen?

Har ni läsare någon åsikt där? Vad köper ni?

Som fler säkert noterat så köper jag ju opastöriserat och gräsbetat lyxsmör från Jämtland, men detta smör steker jag inte i, vill ju inte pastörisera det själv…

Tar mer än gärna emot åsikter om för- och nackdelarna med oekologiskt vs garanterat GMO-fritt!

 

 

 

9 kommentarer

      • Om Arla följer KRAVs regler så ska grädden komma från kravcertifierade gårdar som i sin tur måste använda GMO-fritt foder. Jag antar att det betyder att de endast kan använda grädde från svenska gårdar till det ekologiska smöret såvida inte danska gårdar kan bli KRAVcertifierade….men det vet jag inget om.

  1. Hej
    Jag har länge köpt Valios smör för att det helt enkelt smakar så mycket bättre! Om man gör en liten smaktest så är inte smör bara smör och smakar likadant. Vilken bonus att det är GMO-fritt!! Nästa steg torde ju vara att få ut fler gräsbetessmör på marknaden också.

  2. Jag väljer helst Valios smör – tycker det är mycket godare än Norrmejeriers som vi har här uppe i norr. Smakar så mycket bättre. Jag använder det till stekning och bakning, smörkrämer mm.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*