Vad triggar dig?

Vi alla har olika sk triggers, där vi frestas att överäta och vilja äta det jämt varje dag och flera gånger om dagen.

Kakor och annat sött kan ju verka triggande, frukt och nötter likaså.

För mig är det helt klart jordnötter som är en stor trigger, det skulle jag kunna äta varje dag och flera gånger om dagen. Finns det hemma är det lögn att inte  äta. Även vispad grädde kan vara en trigger för mig, grädde i kakor och mat triggar inte.
Andra har säkert annat som triggar.

Mina bakverk triggar inte mig, jag kan tom bli trött på dem 😉 ingen i familjen här triggas av bakverk.

Möjligt att de som triggas av lchf-bakverk tidigare också triggades av kakor och annat sött och därmed var sockerberoende, det har ju vi här aldrig varit. Mitt eget beroende låg mer på brödet än kakor.

Så vi alla måste finna våra triggers och hålla oss ifrån dem!

 

11 kommentarer

 1. Hej Mariann.

  Det som jag triggas av är cashewnötter. Så jag försöker att inte köpa såna så ofta 😉 Finns det hemma så tar det slut direkt. Även min dotter älskar dom.

  Ha det så bra! Anneli

 2. Exakt, det går inte generalisera och säga att all triggas av samma saker. Så är det hela tiden att man måste känna efter hur man själv funkar. Själv undviker jag t ex smetana och fet yoghurt eftersom jag kan äta hur mycket som helst av det.

  Jordnötter var en trigger förr men efter en magsjuka förra året (inföll dagen efter jag överätit jordnötter) så vill jag verkligen inte ha det mer. Praktiskt! 🙂

  • Vem säger det??
   jag berättar om att jag triggas av just vispad grädde och JORDnötter.
   Jordnötter är synnerligen ohälsosamma ( iaf för mig) då de innehåller alldels för mkt omega 6 för att vara hälsosamma nötter.

    • javisst, men var mättnaden går är ju olika. Inlägget handlar ju mer om vad som triggar oss till överätning. Sitter jag och mumsar jordnötter i massor trots jag är mätt är det inte bra. Att sedan jordnötter är väldigt onyttigt gör ju saken inte bättre då lchf för mig också betyder äta sig till hälsa. 🙂

 3. För mig är det ost. Dessertostar är så underbart gott. Jag har alltid älskat det. Så för mig är det himmelriket att ’få’ äta det. 🙂

  • Fast just dessert ostar kan visst vara en sådan där viktstoppare 🙁
   men om det inte är det för dig är det ju bara att mumsa på. 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*