Ingredienser:
2 bitar lax, räkna 200-300 gram per person
1 lime
salt och peppar
Sås
1/2 pressad lime
1 dl grädde
30 g smör
fiskskyn
Gör så här
Lägg två bitar eller en bit större lax på folie i en ugnsäker form, salta och peppra och skiva halva limen och fördela över fisken.
Pressa den andra halvan och lägg skalet i ett hörn brevid fisken.
Packa om fisken väl och ställ in den i ugn i 200 grader i 20-30 minuter beroende på tjockleken på laxen.
Häll den pressade limen i en liten gryta och lägg i smöret och grädden, värm, behöver inte kokas.
När fisken är klar öppnar man i ena änden och häller ur fiskskyn i såsen.
Servera laxen eventuellt med färska kokta sparrisar och en enkel sallad. Eller kokta ärtor och /eller bönor är också gott till laxen.
Skriv en kommentar