I dessa EJ fettskrämda tider

Bör vi se över vad vi lagar vår mat i och med.
Teflon och non-stick kom ju till för att vi skulle kunna laga så fettsnålt som det bara gick. Nu då vi inte ska snåla med det hälsosamma fettet är gjutjärn och rostfritt det enda valet, som jag ser det. Använd obehandlade träredskap och rostfritt, plast avger gifter vid högre temperaturer.

Teflon avger giftiga gaser vid uppvärmning och i synnerhet gamla lite slitna pannor och grytor. Man säger till och med att man inte bör använda teflon om man har fåglar som husdjur!?

Plastredskap  kan innehålla farliga ämnen, som aktiveras vid uppvärmning. Många av våra plaster innehåller ftalater-mjukgörare. Käns plasten ”fet” innehåller den ftalater.

Så damma av din gjutjärnsgryta och stekpannan och använd dem istället. Har du inga att damma av? Investera då i dessa härliga sedan ”urminnes tider” använda matlagningsredskap. + du får tränat dina armmuskler!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*