Lågkolhydratkost avfärdas ofta som mode-diet

”Ett exempel på nedlåtande attityder mot kostvetenskap är när Läkartidningen nyligen gav utrymme för en recension, där professor Rössner raljerade på ett osmakligt sätt om boken Matrevolutionen.” Skriver DiabetesDoc på sin utmärkta blogg.

Vidare skriver Anders:
”Lågkolhydratkost har bättre följsamhet än lågfettkost. Bättre effekt på glykemisk kontroll. Bättre effekt på viktnedgång. Lågkolhydratkost är inte en mode-diet, det är en diet som har stöd av modern vetenskap.”

Ja, om man sedan betänker att vi ätit spannmål i  ca 8000 år  och processad tillsatsstinn lightmat (=ännu mer socker)  i kanske 20 år, då kan man undra vilken diet som är mode-diet och vilken diet som är den kost man är skapad för?

Här kan du läsa ett provkapitel ur Lars Wilssons bok Naturlig mat

”Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.

Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.

Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.” Säger Lars Wilsson

Är du noga med din och familjens mat?

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*