Pajskal enligt receptet här, vi gjorde dubbel sats då pajen var middag.
500 g köttfärs
1/2 hackad purjolök
2 msk tomatpuré
Tacokryddor
Tacokryddor.
salt
Peppar
chilipulver
Spiskummin
cayennepeppar
lökpulver
paprikapulver
Äggstanning:
2 ägg
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1-2 dl riven god ost
Gör så här:
Fräs färsen och purjon. Krydda med tacokryddor och ta i tomatpurén.
Vispa äggen och blanda i alla andra ingredienser.
Gör pajskalet och förgrädda i 5 minuter.
Häll i färsen och häll över äggstanningen grädda i 20 minuter.
Servera med en sallad till
Vad mumsigt det ser ut!
Nu vet jag vad vår middag blir. Tack för alla smarriga recept du delar med dig av! =)
Hej och välkommen hit! 😀
vad roligt att kunna bidra till middagen! och jätte tack för att du gillar mina recept. 🙂
kram
Mariann
Så smarrigt!!! På vissa blloggar står det i ett hörn att man kan skriva ut receptet, kan du göra så med? Det ser mycket snyggare ut i receptpärmen 😉
Jag är inte så super teknisk då det gäller trix och fix på bloggen… om du syrran vet hur man gör får du gärna tipsa mig 😉 😛
Så där ja, då vart det ordnat!
Strålande :-D, Nu blir även receptboken snygg 😉
Tänkte göra detta men undrar… kan jag skippa äggstanning? Har ej creme fraiche, grädde eller elvisp hemma. 😮
Vad har äggstanning för effekt? Kan jag göra bottnen och bara innehållet tro?
Jag har gjort många av dina recept så får väl understryka att elvispen alldeles nyligen har gått sönder. Ska köpa en matberedare så jag slipper stå och hålla vispen. 😀
Det är inte illa att göra så många av mina recept att vispen går sönder!!:D
KRAM
Den lär bli för blöt utan ägg, äggen gör ju att den ”stannar” Elvisp behövs inte om du har en handvisp,
Svara snabbt Mariann, gjorde ni dubbelt pajskal dvs. 2 dl Pofiber osv. eller menar du att 1 dl Pofiber var dubbelt?
jag menar att jag gjorde receptet dubbelt, den är uppskriven enkel alltså.
Ok?
Haha, stod och gjorde tacopajen när jag blev osäker. 😛
Jag tog först 1 dl Pofiber, 1 msk FiberHusk, ½ tsk bakpulver, 75 g smör, 1 äggula och 3/4 dl grädde. Men när jag la det i pajformen kände jag ”Nej, det här stämmer inte, det är för lite!” och såg du skrev du gjorde dubbel sats.
Så jag gjorde en sats till och nu räckte smeten bättre. Mycket svårt att kleta ut dock för det vill liksom följa med sleven.
Nu står allt i ugnen. Äggstanningen, skulle den ha någon speciellt konsistens? Jag blandade ihop alla ingredienser och hällde över fyllningen. Får se hur det ser ut nu om ca 10 min. 🙂
Det blir säkert bra! 🙂
Idag är inte min dag… Jag tappade hela pajen! 🙁
Fy så hemskt det känns. All mat till spillo. Klantmaja, det är vad jag är.
Får ta lite kaffe och lugna ner mig…
OJ!! Vad trist :(. Gick det inte att rädda något?
ja kaffe kan ha nervlugnade effekt 😉
Nä, allt flög ur i princip och tyvärr har vi långt ifrån rena golv (pappa går in med skor ibland, en hund…) så gav tillslut upp tanken med rädda något.
Ja, nu vänta kaffe på mig och Vänner följt av One Three Hill på TV. Får försöka se livet från den ljusa sidan. ^^
I början av nästa vecka ska jag baka citronpajen åt min faster. Den ska jag INTE tappa. 😉 Jag har gjort den flera gånger. Busenkel och farligt god!