Sylt och saft?

JordgubbarJag har fått en förfrågan från en kvinna som vill göra nyttig sylt och saft med Bakery+ och funderingarna går ju mot hållbarhet då socker konserverar.
Även pektinfunderingar uppstår ang vissa bär. Finns det pektin att köpa?

När jag gör sylt och saft så gör jag bara i småprotioner och oftast fryser jag in dem.

Finns det någon här som gjort sylt och saft på Bakery+ eller annan lchf-sötning och upplever att hållbarheten är ok?

Behövs det konserveringsmedel tycker ni i? Vilka konserveringsmedel är ok?

Dela gärna med er av er erfarenhet på området!

6 kommentarer

  1. Pektin har iaf funnits att köpa för några år sedan, kolla ibland kryddorna eller där annat finns för syltning och saftning, vid socker och bak kanske. För hållbarhet finns något som heter Atamon, hur nyttigt det är vet jag inte. Frysen är väl det bästa.

  2. Jag gör som du och det funkar ju bra. Jag brukar också göra äppelmos till barnen i små portioner. Det vore intressant att höra om någon provat göra större laddningar, med tanke på att jag har 4 barn ;), så jag följer tråden med intresse!

  3. Jag lägger bär i en bunke häller på kokande vatten så det täcker 1 tsk atamon sedan rör jag detta 1 gång om dagen i tre dagar häller upp på flaskor blir läskande och gott när jag blandat med vatten

  4. Jag bara tokälskar aprikosmarmelad och vill gärna kunna unna mig en liten sked sådan då och då. Så jag kokar upp färska aprikoser med lite, lite steviasocker, lägger till ett gelatinblad och sedan hälls det upp i små glasburkrar. En till kylen och resten till frysen. Det funkar kanonbra och håller ungefär två veckor i kylskåpet.

  5. Äppelmos gör jag själv. Fryser in.. funkar bra utan att ha något socker. Däremot har jag i konserveringsmedel.. vad det nu heter.. *minns ej*

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*