Styrketräning, konditionsträning och PF

Nu har jag styrketränat i 3 veckor.
Då jag är en enveten person och kan ge järnet så har det blivit exakt varannan dag jag stryketränat (vikterna har ökats 😉 ) och jag har ca 2 gg i veckan tränat kondition.
Min PF funkar utmärkt, härligt att slippa fokus på mat i flera timmar. Jag antar att jag fortsätter min PF även på Kreta, jag får se det när jag är där och om det funkar med bra mat på dagen.

Hur har det då gått med min vikt under dessa 14 dagar?

Jag gick ju ner 1 kg på första veckan med styrketräning och nu har det inte hänt något på 2 veckor, inte ett gram alltså…

Jag fortsätter då jag ju är en enveten person 😉 på den inslagna vägen, men veckan på Kreta lär det inte hända mkt av sådana saker.

Jag hoppas också att det händer något på vågen framöver, annars lär jag tappa lusten…

Varför det inte händer mer begriper jag inte, då de flesta säger att styrketräning ”is the shit”?
Återstår att se om det är det, eller om det också bara är snack…

Många säger väl att jag bygger muskler och det är nog sant, men då jag har minst 10 kg att gå ner  bör ju något även hända på vågen…

 

 

22 kommentarer

 1. Jag förstår din frustration! Det finns ju gränser för hur länge man tycker det är roligt att träna när man inte ser resultat på vågen. Har du mätt dig också eller märker du någon skillnad på kläder? Jag håller tummarna för att vågen snart visar neråt:-)

  • Jadå, jag mräker något på kläderna så visst sker en omfromning, men jag tycker ju att då man ändå har en relativt rejäl övervikt att vågen också borde förlja med, men som sagt jag ger det nog såpass tid att jag gör mina övervägande framåt jul eller så…
   Eller så kör jag beach 13 och ser 😉
   jag kan uppbåda en rejäl vilja och kraftansträngning om jag vill över rätt lång tid… men inte hur lång tid som helst, tyvärr…
   Men en stor kram och tack för uppmuntran och tummar!

 2. Hej, vad jag hört så kan man gå upp i vikt när man styrketränar och då är det bästa redskapet för att hålla koll på kroppens omfång – att mäta sig.
  Lycka till i fortsättningen.

 3. Jag fortsätter att heja på dig. Ge inte upp!!
  Nog är det väl också lite roligt och skönt att träna?
  Ska jag säja som inte gör något mer än den fysiska aktivitet som ju blir när jag jobbar.
  Sen har jag läst att man bygger inga muskler kilovis på så kort tid. Har för mig att det handlade om 2-3 kg muskler på ett år.
  Kan ju faktiskt vara så att dina muskler ändå håller en del vätska när du styrketränar. Vätskan väger ju….

  Jag fortsätter i alla fall att heja på dig och är säker på att resultaten kommer. När som helst!!

 4. Hej Mariann! När man styrketränar utsöndrar kroppen kortisol som är ett katabolt (nedbrytande) hormon. Kortisolnivån har sin ”pik” efter cirka 40 minuter varpå man alltså inte bör styrketräna längre än dessa. Det tar cirka två dygn innan kroppens kortisolnivå sjunker till en bra nivå. Om du då styrketränar varannan dag ökar kortisolnivåerna gång på gång och kroppen blir katabol och bryts ner. Kroppen är alltså i stress och fortsätter man hålla kroppen med en hög kortisolnivå leder detta till överträning med diverse otrevliga konsekvenser.

  Så, för att nå utveckling, bygga upp kroppen utan inflammationer bör man alltså träna styrketräning max två gånger i veckan under max 40 minuter. På detta sätt kommer du låta kroppens kortisolnivå sjunka och öka de anabola hormonerna som gör dig stark och frisk!

 5. Men vänta nu, jag trodde inte träning på något sätt påverkade viktminskning? Att det är en myt? Annat än att mer muskler ökar förbränningen men det tar kanske mer än ett par veckor att bygga så mycket muskler att man kan se resultat? Anna

 6. Jag gick upp runt 3 kg när jag började träna och de kilona sitter envist kvar. Däremot har jag tappat cm och ökat i cm på armarna så kroppen har formats om istället och dte tycker jag är trevligt men nog skulle jag vilja att det händer saker på vågen också 😉 Jag körde PF ett tag men nu har jag blivit hungrig på morgonen så sen ett par dagar tillbaka har jag ätit frukost. Trots frukost är jag hungrig innan lunch ändå så jag får försöka styra upp det lite igen. Jag äter ”för tidigt” på kvällen och har käkat ost senare, det är ju inte det ultimata med PF.

  • Hhhmmm…. ökat i vikt!? Då får ajg vara glad för mitt tappad kilo! 😀
   men som du säger hur det än är så är ju kroppens utseende också viktigt så omformning är ok.
   Men att väga 80 kg till mina 164 cm är för mkt, jag är ju inte precis en toppidrottare ellr bodybuilder så 😉

   ja ja vi får se framöver vad som händer, så länge jag tycker det är kul på gymmet lär ajg gå 😉
   kram och tack
   Mariann

 7. Marianne. det är många som följer dig med detta nya med stort intresse så ge inte upp! Notera hälsoförbättringar på sikt. Alices inlägg var dock intressant det där med kortisolökning med långa pass. Kanske att du skall ta till dig mer mainfullness när du faktiskt tränar så att du njuter av det då oxå utan att bara tänker på viktnedgången. Jag hoppas att du har en bra rådgvare där på gymmet som tänker på många aspekter samtidigt!? Jag tror på dig!

  • tackar! 😀
   Dock har jag kollat det rådet från Alice med kunnigt folk ( träninsglära) och han menar på att det inte stämmer.
   han har svarat mig i sin blogg. 🙂
   Jag upplever Hanna på gymmet kunnig, tyvärr för mig blir hon mammaledig nu några månader, men ajg jobbar på så får vi se.
   Kram från mariann

 8. Försök minska mängden mat successivt, vi äter för mycket. Har funkat fint för mig. Plus träning så klart. Lycka till.

  • Kan inte minska mer tycker jag, jag äter ca 1600-1800 kcal om dagen. Eftersom jag kör periodisk fasta blir intaget automatiskt mindre, jag äter ingen frukost.
   Men tack för ditt tips!

   Stor kram Mariann

 9. När jag började med lchf för första gången för 7-8 år sedan gick jag ner hur lätt som helst. Nu verkar kroppen liksom ha vant sig och släpper inte det sista fettet så lätt. Kör också periodisk fasta och har inte gått ner ett dugg, MEN min ibs mage mår dock bra. Jag får väl tåla en och annan ”volang” runt magen… Lycka till!

 10. Hej vad betyder PF?
  Magnus Uggla har en låt som heter PF och den är groteskt så jag antar att de inte betyder de 🙂

  Men jag blev bara nyfiken.
  Heja heja med styrketräning.

  Kan du inte lägga ut lite tips för LCHF-nybörjare.
  Har en blogg där jag ska gå ner 30 kilo men de känns som att jag har fastnat.
  Har testat många av dina recept från lchfrecept.com men på vissa kommentarer står det att man inte ska börja med dom.

  Vad är okej att börja med? Och vad kan man äta till frukost som påminner om gröt med lingonsylt?
  Försökte med vanliga lingon med de blev FÖR Beskt!

  Tak för en underbar blogg föresten!!!

  • Det var ju lite mräkliga kommentarer att inte börja med dem??
   Om man är nybörjare tycker ajg nog man visst kan börja med dem, varför svälta sig och banta med en gång?
   Tänk om någon går fint ner i vkikt ändå med grädde och bär mm?
   Det är först när man ätit lchf i flera månader jag tycker man kan prova att utesluta en del som just sådant.

   jag spar tipset och skriver om lchf för nybörjare.:D Tack!

   Gör lchf gröt enligt recept på bloggen och koka lingon med stevia och eller sukrin, den sylten kan du sedan frysa i mindre portioenr och ta fram och snabbtina vid läge. Sylten finns också på bloggen.

   PF är periodiks fasta, dvs jag äter endast mellan kl 12 på dagen till 18 på kvällen, däremellan fastar jag dvs bara dricker vatten.
   Det kan du testa om du vill, det dör ingen av, men oftast går man ner i vikt under perioden, viktigt dock att du verkligen äter rätt mängd när du äter, det ska inte vara svält.
   ang att du fastant, vad har du fastnat i tycker du, går inte vikten ner eller vad?

   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*