Största hotet mot ungas hälsa är skräpmaten

Menar Annika Dahlqvist i en artikel på Aftonbladet

Vilket är sant, i alla fall till viss del, för man måste väl definiera vad skräpmat är först? Skräpmat är väl  hos de flesta synonymt med McDonalds och pizza och liknande?

Men om man då väljer bort brödet i ex hamburgaren är det då skräpmat?
Innehållet ovanpå en pizza (brödet) är det skräp?

Många av oss äter ju nötkött, ost och lite grönt?

Att jag anser industri/massproducerat nötkött också vara skräp är en annan diskussion 😉

Det som äventyrar ungas hälsa är absolut spannmålet/gluten och detta eviga sockerätande i form av cola och dylika drycker, godis högt och lågt.

bröd, bröd och bröd så långt ögat når… den största myten är nog att bröd är mat och hälsosamt.

 

7 kommentarer

  1. jag tycker det verkar vara det eviga energidrickandet.. ser aldrig någon ungdom(oftast) utan en burk.. snacka om sockerstinna energipåslag som sällan används upp..

    • Ja det är lite hemskt att tänka på vad de gör med sin hälsa, de är väl dock omedvetna om det 🙁
      De underhåller och uppbygger ett enromt sockerberoende som de senare kanske får jobba hårt mot…
      Vi får försöka berätta för de man har i sin närhet hur farligt detta kan vara.
      Kram Mariann

  2. Såg du testat Bakerix. Kan du inte testa göra kanelbullar med det? Det är typ det mest intressanta och som jag undrar hur det blir. Kan du typ jämföra med ditt eget recept? Är sjukt nyfiken på din kommande kokbok. För Bakerix innehåller ju salt bl.a. och till just fikabröd vet jag inte om det är mest passande? Vore skitkul att veta hur det smakar mot dina kanelbullar du skulle ha gjort med enbart kokosnötmjölet. Ska nämligen göra en beställning på LCHF butiken nu av bl.a. kokosnötmjölet för testa ditt kända rostbröd.

    • Hejsan Rebecka!
      Vad roligt att höra att du skulle uppskatta m in bakbok! 😀 Jag hoppas verkligen den får komma ut här framöver. Bloggläsarna lär bli de första att få veta den dagen. 😀

      Ang kanelbullar så är det kanellängd som kommer finnas i bakboken, bullar är lite trixigare, men bör gå att göra om man vill kladda och trixa. Dock tycker jag ”vete”längden fungerar bra som bulle.
      Bakerix fungerar bra som söt deg, antagligen är det så lite salt att det inte märks av.
      Visst kostar Bakerix ganska många kronor, men det är värt att prova en påse skulle jag säga.
      Vi gjorde ju en chokladfylld bulle av bakerixen och det blev bra. Bulle ska jag se om dottern orkar trixa med 😉

      kram från Mariann

      • Du behöver ju inte göra bullar, en längd går bra också. Tänkte det var intressant att jämföra smaken och konsistensen av Bakerix och enbart kokosnötmjöl som kanelbulle/kanellängd. 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*