Resistenta bakterier uppträder också i avloppssvattnet

”Hitintills har man antagit att resistenta bakterier uppstår i människor och djur som behandlas med höga halter antibiotika. Ny forskning från Uppsala universitet visar att resistens även skulle kunna uppstå i avloppsvatten.

Mellan 50 och 80 procent av den antibiotika en patient tar passerar oförändrad genom kroppen och följer med urinen ut. Läkemedlet hamnar till slut i avloppsvattnet, där det i förlängningen kan ställa till med problem. Forskare i Uppsala har nämligen visat att bakterier kan bli resistenta mot antibiotika även vid halter 200 gånger lägre än tidigare trott.”

så skriver SvD idag och nyhetens tas också upp på nyheterna.

Tänk om människor kunde förstå att det går att äta sig ut ur  inflammationer, då behövdes inte all denna antibiotika och vi kunde fått ha kvar den tills det verkligen är nödvändigt.

Jag mins att jag många gånger botade ungarnas öroninflammationer med lök…

 

 

2 kommentarer

    • Jag tog vanlig gul lök och finhackade den och la den i ett tygstycka typ gasbinda, väldigt luftigt med ”stora hål” och la den på onda örat och virade något runt så den hölls på plats. Detta gick ungarna med i ett par timmar och de stank lök lång väg, de mins detta väldigt tydligt än idag och nu är de 20 och 22….
      dock blev örona bra! 😀
      Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*