Steviachoklad

Jag fick tillsänt mig två små rutor mörk resp två små rutor ljus steviachoklad för provsmakning från sajten Cupcakeshop.se

Man ville gärna ha ett utlåtande och gärna på min blogg. Här kommer då min lilla recension av chokladen.

Stevian går tydligt igenom, dvs det smakar lakrits med choklad. Så alla som tycker om lakritschoklad kommer älska chokladen, vi andra får nog hålla oss till andra, kanske min favorit Lindt 90%.
VARNING: Var också mycket vaksam då det inte framgår någon kolhydratshalt.

Vill du ändå prova så kan du få 10% på ditt steviachokladköp  om du anger Marianne10 eller Mariann10, borde funka vilket som.

Ps, tänk om man istället hade sötat med ”min” blandning…

Ytterligare ett ps, Nytt inlägg på bokusbloggen idag lär komma!

6 kommentarer

  1. Vi får se vad som händer nu när Stevian är godkänd. Det ryktas ju att den bruna läskedrycken ska byta ut aspartam mot Stevia och snart kommer alla sockergrisar att ha stora mängder Stevia som en ny beståndsdel i blodbanan.

    När det gäller Lindts chokladsorter har jag hängt upp mig på att den 90 %-iga innehåller fettreducerad kakao vilket jag fått för mig är en trist avfettningsprocess. Den enda av Lindts choklad som inte innehåller fettreducerad kakao är den 70%i-ga men där är å andra sidan alldeles för mycket socker…

    Själv har jag fastnat för Vivani som en ”bra” choklad men den hittar man ju inte överallt.

    • Hhmmm, det har ajg inte tänkt på att den innehåller…
      jag använder också en del råchoklad och sätar sjväl i baket.
      Men en halv ruta 90% är gott ibland…
      jadu denna bruna lsäk blir nog bättre med stevia, då många dricker det även om de vet att det inte bra…
      Kram från Mariann

  2. Är chokladen onödigt söt kanske?

    Jag är ganska förjust i stevia och tycker det passar speciellt bra till vissa saker, choklad är en av den. Dricker periodvis kall choklad(grädd-)mjölk till kvällsmat och där har det gått så långt så jag föredrar steviasmaken. Man jag söter ju inte så mycket att den blir som O’boy!

    • Nej det tycker jag nog inte, men den smakar lakritschoklad… sedan är det ju detta med kolhydraterna iaf i den ljus det bör vara mer där än i den märka ju.
      Mnen ajg vet inget om just detta, därav min varning. 🙂

  3. Hej Mariann,

    jag har forsokt Maila men verifieringskoderna funkar inte. Jag provar sa har istallet. Dar jag bor i Wales kan jag inte fa tag pa fibrex eller kokosnotsmjol. Kan jag byta ut i recepten mot mandelmjol och pofiber?

    MVH Sara

    ps. Supersida!!

    • Hejsan!
      Jag fick ditt mail ändå.
      Jag kan inte svära påa tt det blir lika bra, men ajg tycker du sak prova med något för att se.
      Du får nog öka mandelmjölet ganska bra dock, säg 3 dl om receptet har 1 dl kokosnötmsjöl. och 0,5 dl pofiber kanske?
      Tack för att du gillar sidan och varmt välkommen hit!
      Mariann

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*