Statiner gör mer skada än nytta!

”Trots att försäljningen av kolesterolsänkande mediciner tredubblas i Sverige går det inte att se någon minskning av antalet hjärtinfarkter eller antalet dödsfall i infarkt. Behandlingen i sig är inte ofarlig utan kan ge svåra biverkningar. Det är dags att ifrågasätta ordinationen av en farlig medicin som inte gör nytta skriver Uffe Ravnskog med flera.” Skriver man i UNT.se

Man skriver mer:
”Det är visserligen korrekt att kolesterolsänkning med statiner kan minska risken att dö i förtid för medelålders manliga patienter, som redan fått en hjärtinfarkt, men vinsten är ringa. I stort sett alla experiment har visat att risken att dö de närmaste fem åren minskar med högst tre procentenheter, i de flesta fall med mindre.”

Detta betyder att INGEN kvinna ska någonsin äta statiner! 

”Det är nämligen inte ofarligt att sänka kolesterolet. För två år sedan publicerade engelska forskare en studie av nästan en kvarts miljon människor utan hjärtkärlsjukdom, vars kolesterol hade minskats med medicinering. Det visade sig att fyra procent hade drabbats av allvarliga muskel- och leverskador, nedsatt syn och njursvikt.”

 

4 kommentarer

  1. Hej! Men statiner skrivs ju inte bara ut för att förhindra hjärtinfarkter, utan höga blodfetter är ju en stor riskfaktor för Stroke, hur ser man på detta? MVH Maris

  2. Jag har en släkting som är överläkare och tar statiner, äter becel och är rädd för fet mat. Jag tror jag är den enda i släkten som inte är rädd för fet mat.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*