Spannmålets påverkan på vår hälsa

Jag har länge hävdat att det är spannmålet som är grundboven i dramat till ohälsa, jag säger som författaren  Lasse Berg säger.

”Limpan är roten till all ondska.”

Då menar jag inte bara ondskan i världen utan ondskan som ohälsa också.

Nu skriver en norsk bloggare Pål Jåbekk om spannmålet , detta är en av de bästa artiklarna i ämnet jag läst och jag väntar egentligen bara på att paleofriend också ska skriva om detta, då han besitter en stor kunskap i ämnet också.

Många LCHF´are vittnar ju också om att brödet är det som är svårast att släppa,  och jag ställer mig frågan många gånger – Vad är det i bröd som är så våldsamt beroendeframkallande? Värre än socker troligtvis eller i alla fall i paritet….

Läser vi Påls mkt intressanta artikel i ämnet kan man börja ana varför det viktigaste av allt är att utesluta allt spannmålet i vår kost, inte ens äta en liten fincrisp då och då 😉 Intressant att jordnötter (+baljväxter) nämns också, då jag faktiskt noterat att det väcker ett ”beroende” hos mig, blir otroligt sugen på en liten näve jordnötter… nu har jag ätit min sista näve sådant då!

Vi har att överväga att inte bara glutenet i spannmålet utan också den höga halt av omega 6, fytinsyra och lektinerna som ytterst ohälsosamma.

Gör dig själv och hälsan en stor tjänst sluta ät  spannmål!

 

/a

2 kommentarer

 1. Jag kunde inte sagt det bättre själv.
  Jag tror oxå att spannmål dvs. gluten är boven till att vi idag har så stora ohälsotal.
  Om vi hade haft våra instinkter kvar skulle vi inte vara så väluppfostrade att äta allt som ställs på bordet framför oss.

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
   man kan undra vad det haft för mening att introducera spannmål i mänskligheten…
   Det har bara skapat elände 🙁
   //Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*