Ååå nu börjar Mariann dreggla igen, riktigt ÄKTA smör. Inte den halvdanna pastöriserade smöret, tusenfalt bättre än margarin men…
Äkta natursyrat smör som på mormors vis slår nog allt!
En tur till Alingsås och Vallmobackens gårdsmejeri och köpa smör kanske kan vara på sin plats i sommar, eller till saluhallen i Göteborg och införskaffa:
Franskt extrasaltat gårdssmör från Bretagne, opastöriserat, lösvikt 160 kr/kg.
(Hugo Ericson Ost, Stora Saluhallen).
Tänk att njuta sådant verkligt Äkta smör på en rostad skiva ljust bröd…
Smöret på bilden kommer från Vallentuna Löfsta gårdsmejeri.
Känner ni till fler gårdsmejerier med smör och ost från opastöriserad mjölk?
Åh, det skulle jag vilja smaka!
Jag med! 🙂
Är smöret i Alingsås opastöriserat och från gräsbetande kor? Vet du?
Tyvärr inte 🙁
Helt sjukt ju… Man får supa ihjäl sig, men inte äta opastöriserat smör.. Snacka om vilket kontrollsamhälle vi lever i.
ja det är oerhört ledsam 🙁
Jag har smakat den franska och den smakar fantastiskt. Känns bara helt fel ur miljösynpunkt att köpa från ett annat land när det borde gå att köpa här.
ja det är ju det… att behöva frakta hit riktigt smör när vi borde ha eget känns vansinnig 🙁
jag ska till Marseille snart ska se om jag kan finna något där och ta med hem. 🙂