Saffransdoftande kycklinggryta

3 kyckling filéer gärna bosarps stora fileer
smör
1 hackad gul lök
2-3 dl creme fraiche eller smetana
250 gram krossade tomater  och någon msk tomatpuré
salt och peppar
1 påse saffran
Gör så här.
Dela filéerna i mindre bitar eller strimla dem. Fräs dem i smör, snåla inte med smöret och  sedan ta i löken att fräsa med.  Ta i creme fraiche eller smetana och krydda upp.
Häll i tomaterna och låt allt puttra i 10 min, eller tills kycklingen är klar.
Serveras med en krispig grönsallad.

 

6 kommentarer

  1. Hej!
    Det låter spännande med saffran i kyckling.
    Saffran inhandlade jag på affären till just den här rätten, så 🙂

    Trevlig kväll! / Eva

Lämna ett svar till Erika - LCHF till vardag och fest Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*