Rabarbersmoothie

I dessa rabarbertider som nu börjar gör jag gärna smoothies på de späda färska rababer!
rabarber vad är det?

Blir  två – tre glas

3-400 gram fint skivad rabarber
1 dl vatten
1  msk Bakery+ sötning

1 dl kesella (10% fett)
1 dl turkisk yoghurt eller 1 dl kesella (10%)
Gör så här:
Koka rabarbern mjuk i vattnet med sötning. När den har mjuknat ordentligt ställ den kallt att kallna helt.
Mixa sedan rabarbern fluffig med  kesellan och yoghurten. Ta även i en liten näve isbitar och mixa med om du vill ha den riktigt kall.

Vill du krydda lite är kanel och kardemumma goda kryddor till rabarber. Vill du byta lite rabarber mot  jordgubbar för rödare smoothie så funkar det utmärkt också.

Tips: Notera att Kesella har en högre halt av protein (10%) än ex turkisk yoghurt ( 4,2%) det gör att man inte nödvändigtsvis behöver tillsätta vassleprotein (proteinpulver) om du vill göra proteindrinkar.

Koka rabarberpuré enligt receptet ovan och frys in i lämpliga små burkar för att göra goda smoothies under vintern.

 

 

6 kommentarer

 1. Jag bakade våfflor igår och till dom gjorde jag din rabarberpuré, men jag uteslöt vattnet och hade lite mer sötning i och vispad grädde till. Vi hade två icke lchf-are på besök och de tyckte det var så himla gott Tack för tipset, att prysa in i småportioner,ska prova en smootie senare

  • jag är en ”slintar tangenter” också 😉
   mina fingrar röre sig inte lika fort som skallen 😉

   Sedan detta att frysa färdiga sylter är ju super bara å ta fram och tina! 🙂
   Kram Mariann

 2. Frysa in skulle det naturligtvis stå, man kan tro jag har långa naglar så jag slinter på tangenterna, men det har jag inte.

 3. Har precis kokat en stor sats rabarberpuré! Vi tog en liten skål var ljummen som efterrätt, riktigt gott faktiskt! Nu väntar vi bara på att den ska kallna, så det kan bli smoothie av den!

  • Åååå vad jag nu plötsligt längtade efter rabarber! Får se idag om våra egna är uppe såpass att jag kan plocka in idag…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*