Rabarber- och kanelmuffins

Här kommer det sista rabarberreceptet för i år.
Dessa är underbart goda och här inser man att rabarber mycket väl kan ta platsen som syrliga äpplen…

ca 12-16 st beroende på stl av formarna

50 gram smält smör
5 ägg
1,5 msk Bakery+ sötning
1 dl grädde
1 dl Aman Prana kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

200-250 gram rabarber
25 gram osaltat smör
2 tsk kanel
1 msk Bakery+

Gör så här.
Ansa och skiva rabarbern, välj själv om du vill ha tunna skivor eller större bitar, eller varför inte blanda?
Stek upp rabarbern i smör, den ska absolut inte brännas. Strö över sötning och kanel blanda väl runt, låt svalna av.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda ner grädden och det smälta smöret i smeten, blanda väl. Blanda torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Vänd sist ner rabarbern.
Skeda upp i formar och grädda mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

©MariannAndersson

28 kommentarer

  1. – Ska testas idag redan! Ska bara förbi affären och köpa mer grädde först 🙂

    Men varför sista rabarberreceptet … man kan aldrig få nog av dem!!

  2. Gjorde dom nu och kan bara säga JÖSSES!!!! Är JÄTTE GODA!!!

    Tack så mycket för detta receptet och för en jätte bra sida.

    Kram Madeleine

    • Hejsan!
      Kul att du bakade dem och att du gav mig respons på dem här, uppskattas!
      Ja de är supergoda!
      kul att du också gillar min blogg 😀
      Stor varm kram till dig
      Mariann

  3. Hej Mariann!

    Bakade dessa fantastiska muffins igår och de blev verkligen ännu bättre än jag hade hoppats på. Tusen och åter tusen tack för detta underbara recept.

    (Och tack för alla andra fina recept och inspirerande artiklar).

    • Hejsan!
      Ååå vad roligt att få höra att receptet uppskattades hos er! 😀
      är alltid kul när man får lite kommentarer.

      Stor varm kram
      Mariann

  4. Ja, underbart goda muffins! Tack så mycket! Min man har suckat lite och funderat vad han ska göra med rabarbern i år utan socker, men nu hittade vi något som både barn och vuxna älskade 🙂

  5. Nu har också jag gjort dessa muffins. Fantastiskt goda! Så goda att jag rörde ihop en sats till. Så nu har jag gjort 24 stycken. Ett antal åker in i frysen såklart.
    En lagom mumsbit till eftermiddagskaffet.

    Tack för ännu ett fantastiskt recept!

  6. Jag har provat flera av dina recept och allt blir jättegott. Rabarbermuffinsen tänkte jag baka idag.
    Ett av mina barnbarn tål inte nötter och mandlar men klarar kokosnötsmjöl. Så jag undrar om man kan byta ut mandelmjölet rakt av mot kokosnötsmjöl eller blir det fel proportioner, för mandelmjölet är ju luftigare och verkar suga upp mindre vätska också än kokosnötstmjölet.

    • Nu kommer sdvaret sent idag då ajg varit på vift. 🙂
      men du kan abslulut ersätta mandelmjölet med kokosmjöl, ta ca 0,5 dl till av det så bör du vara i hamn.
      Hoppas det går bra och berätta gärna
      Kram Mariann

  7. Tack. 🙂
    Nu har jag bakat dem. Jag tog 1,5 dl kokosmjöl och tog bort mandelmjölet. Det blev perfekt. Ska testa även på andra recept att byta ut mandelmjölet.
    Jag ökade på sucrin och stevia lite och det blev inte för sött. Det är ju trots allt ett fikabröd. 🙂
    I vanliga fall är jag väldigt känslig för sött men nu blev det perfekt.

    • Ååå vad bra! Bra att du söter efter eget huvud. 🙂 det är det bästa, så amn får det som man vill.
      Stor kram och tack för att du berättade
      Mariann

  8. Det låter ju så förtvivlat gott… Bakar dina matbröd med stor behållning 🙂 men klarar inte smaken Stevia/erythritol, vet inte vilket… Köpte två påsar Bakery+ men får metallisk eftersmak… Finns det något man kan göra för att slippa detta, eller måste jag ge upp :*(

    • Vi här är känsliga för erytritolen som just ger den metallsika smaken, viktigt här är att inte överdosera.
      Hur mkt tar du i en kaka?
      Oftast står det 2 msk i ett recept, men det kan mkt väl räcka med 1-1,5 msk också.
      Stevian ger ingen metallisk smak utan mer en ”lakritssmak”

  9. Hei!
    Jeg er nybegynner på lchf-baking, men sist fredag prøvde jeg denne rabarbra-oppskriften. Av latskap valgte jeg stor kakeform i stedet for muffinsformer, og det fungerte kjempefint. Her får jeg kjøpt et kokosmel som heter Cocosa, men det ser ut til å ha samme egenskaper som det du bruker. Kaken ble saftig og god, og ble servert med vispet krem (grädde). Og ingen merker at det ikke er vanlig sukker i. Jeg kommer til å prøve mange av dine oppskrifter! Tusen takk!

  10. Underbart goda! Äntligen har jag hittat hit : )
    Har saknat något RIKTIGT gott till kaffet på våra lååångpromenader !!
    P.S chokladkakan står i ugnen..väntar med spänning på att få smaka på den också …
    Tack för en jättebra blogg med fina recept, jag lovar…har letat länge !!!

  11. Tack Marianne för dina fantastiska recept. Du är verkligen min idol. Men nu har jag en undran jag får inte tag i rabarber nu det har nog frusit i dom…Tror du man kan ta blåbär istf rabarber och kanske skippa kanelen och skippa att steka dom???

    • Du kan absolut ta blåbär, du kan egentligen byta till vad du vill. blanda bara ner bären i smeten kanske?
      jag hittar rabarber numera i frysdisken, men kasnke det inte finns hos dig?

  12. Tack för ditt svar. Nä här finns det inte rabarber i frysen. Vår butik är inte så stor. Jag tänkte frysa in själv men jag hann inte med. Jag funderar på att göra med äpplen också det blir nog gott. Dessa muffins är det godaste kak receptet tycker jag och alla ej lchf:are som jag bjuder dom på tycker dom är super goda 🙂

1 trackback / pingback

  1. Så nära mitt mål men ändå så långt ifrån… « josefinaslowcarblife

Lämna ett svar till Madeleine Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*